Allmänt

Gurkor, alltså

Det är något skumt med färska gurkor. Har ni också märkt det? Ena dagen känns gurkan fast och fräsch, nästa dag liksom rinner den ur plastförpackningen. WTF??? 😕

Hälsningar från en som tänkt skiva gurka på smörgås (för att äta lite mer grönsaker) under lunchen.

[tags]gurka[/tags]

4 kommentarer på “Gurkor, alltså”

  1. Gurkan ska direkt förlora sin plast när man köpt hem den. Den ska ligga naken i kylskåpet på hushållspapper. Då håller den betydligt längre. Egentligen gäller det de flesta grönsaker och potatis om man har dem i kylskåpet. Plast gör att kondens bildas och det förstör maten. Hårdost ska förvaras i smörpapper, aldrig plastpåse.

    1. Men det är så mystiskt, hur gurkan kan gå från OK till slask bara över en natt?!? 😕

      1. Du har ett slasktroll i kylskåpet. De kryper fram från ovikt tvätt och gömmer sig sedan i kylskåpet.

        1. …och de förökar sig okontrollerat, precis som dammråttorna. 😉

Kommentarer är stängda.