Allmänt

Varannandagsväder

Igår regnade det. Idag skiner solen. Imorgon ska det regna igen, för att sedan bli soligt på söndag. 🙄

Jag hoppas dock på sol redan under lördagen, då jag både behöver tvätta (och vill gärna torka åtminstone en del plagg ute) och putsa fönster. Så ser mina helgplaner ut – men jag kan lika gärna hamna på altanen/ soffan med en bok i näven och en mugg kaffe på bordet. Den som lever får se.

A bytte glödlampan på bron åt mig igår, då han kom förbi med ett par grejer som var mina. (Han hade stoppat dem i fickan när han var hos mig och klippte gräset, och upptäckte dem när han kom hem.) Det tog ca 10 sekunder så var lampan bytt, när han gjorde det. För mig hade det tagit hela kvällen – jag kanske hade blivit klar innan mörkret föll…

Idag får jag lön, ljuvliga lön, så det blir till att sätta sig vid datorn med räkningarna ikväll. Sedan får jag vänta några dagar så alla automatiska avdrag görs,* innan jag vet vad jag har att röra mig med den här månaden. Förra lönen räckte inte alls så långt som jag ville, men det beror nog på att jag hade semester. 😆

Min matsedel har genomgått drastiska ändringar sedan jag skrev den (och handlade hem varorna jag behövde) så jag har kvar olagade rätter till helgen/ nästa vecka. Igår storfuskade jag och åt smörgås till middag, precis när A kom förbi och tog mig på bar gärning. Orka laga mat varje dag, liksom. 🙄 (Konstigt nog ville han inte ha middag hos mig, även om jag sa att det räckte åt honom också…? 😉 )

Eftersom jag var typ pank när han fyllde år i söndags, så har jag idag Swishat över födelsedagspengarna åt honom. Först tänkte jag köpa ett presentkort, men han får istället välja själv var han vill/ behöver shoppa. Med presentkort blir han bunden till en viss affär – det är enklare med rena pengar.

[tags]helgplaner, lön[/tags]

*) En del saker dras den 27:e, annat dras den sista och någon dras den första bankdagen i varje månad. Jag brukar beräkna att allt är draget från kontot runt den 5:e.