Allmänt, Foto

Lidande

Gårdagens bil på bilden. Under dagen blev det hastigt kallare, så när jag skulle hem var det -22 grader. Bilen hostade till ett par gånger när jag försökte starta den, innan den dog. 😳

Jag är ju inte den som är den, utan gick raskt till Grillen där jag raggade upp en ung man* att ge mig startström från sin bil. Snabbt hem, in i garaget, där jag kopplade i både batteriladdare och motorvärmare.

I morse var det inga problem, men idag har jag vänt bilen, så den står med fronten ut mot parkeringen, ifall jag behöver startström igen. Dessutom har jag tagit med lunchlåda (Jansson!), för att slippa kallstarta bilen två gånger under dagen. Det var -25 i morse…

Problemet är att jag skulle behöva handla, och då vill jag inte lämna en tom bil på tomgång utanför affären. Nå, de har pratat om snö, och då brukar det bli varmare. Jag kan nog skjuta upp handlandet till imorgon.

Det är inte kul när det är kallt. Ändå lider jag mer av värme än av kyla. Mot kyla kan man klä sig, men när det blir för varmt kan man inte klä av sig tillräckligt mycket. Froppisen stenvägrar att gå ut i kylan. Hon gnäller vid dörren, men springer snabbt in i badrummet (till värmeslingorna) när jag öppnar den. Hon har ju kattlåda att göra sina behov i, även om den inte är så fräsch just nu. (Dålig matte, jag vet. 🙄 )

Min lilla ”roliga” almanacka är nu på sista veckan. Jag behöver skaffa en ny, men tyvärr har de inte just den modellen på pappershandeln** vi har här. Det blir nog en shoppingsväng åt något annat håll inom en snar framtid, där jag kan inventera sortimentet av almanackor. Jag får klara mig tills dess.

Annars har jag – som vanligt – en kalender från Kattakuten på väggen, den köper jag av dem varje år. Det finns andra kattkalendrar, men jag gillar deras, med räddade katter och deras bakgrundshistorier.


*) Jag hade dessutom sådan tur att den unge mannen var son till en av mina jobbarkompisar. Han kunde inte neka mig hjälp, då hade jag skvallrat åt hans mamma. 😉

**) Det är en butik med lite av varje, inte bara papper. Smink, parfym, konstnärsmaterial, tapeter och målarfärg har de också i sortimentet.

2 kommentarer på “Lidande”

    1. Tyvärr är batteriet hyfsat nytt. Det är kortkörningarna och kallstarterna som ställer till det.

Kommentarer är stängda.