Allmänt

Måååndag

OK, nu börjar veckan igen, med en lååång måååndag. Jag förstår inte varför just måndagarna är långa och tunga och svåra att ta sig igenom, men så fort det blir tisdag går veckan mycket lättare. Nåja, jag kan trösta mig med att jag inte behöver handla efter jobbet idag, i alla fall. Jag har rester i kylen.

Tvättberget, a k a elefanten, har minskat en aning – men det tar emot att vika tvätt, väldigt mycket. Jag försöker muntra upp mig genom att lyssna på en bok under tiden, och bara jag betar av en IKEA-påse åt gången, kommer det att gå bra. Till min stora förvåning verkar garderoberna ha krympt?!? Det är svårt att få in allt på rätt hyllor, så jag misstänker att en rensning skulle vara på plats… 🙄

Den smutsiga tvätten har inte gått ner båda trapporna till tvättstugan än, utan mellanlandade i hallen. Jag får ta itu med den ikväll, då jag slipper laga middag (värmda rester är en gudagåva – eller bevis på planering) och därmed kommer att ha gott om tid till nyttiga sysslor innan jag parkerar mig framför TV:n.

Kylan håller i sig. I morse var det bara -19 grader, men grinade illa när man kom ut. Det är åtminstone sydliga vindar, men så här års spelar det ingen roll – det är kallt i alla fall. Nå, det snöar i alla fall inte. Inte mycket.

Det har kommit lite fluffig kallsnö då och då, t ex i fredags, när jag var ute och rallade. På väg hemåt, efter att ha släppt av syrran, mötte jag en lastbil längs vägen mellan K och M. Det var som att köra in i en vit vägg, men jag körde inte fort och hade ingen bakom mig, så det gick bra ändå. Snöröken är värre efter mindre vägar, för när jag var ute på E10:an igen mötte jag en annan lastbil, och den drog bara upp lite snörök.

2 kommentarer på “Måååndag”

Kommentarer är stängda.