Allmänt, Foto

Fågelskådning

image

Jag tog med mig O ut på ”fågelskådning” igår kväll. Vi åkte över med färjan (premiär för henne!) och körde sedan efter leriga och spåriga småvägar för att försöka se någon skogsfågel, modell större (läs: tjäder, som är ungefär den enda skogsfågel jag känner igen), som äter grus längs vägkanterna så här års. Tyvärr såg vi inga fåglar, men en jäkla massa harar! Och en – mer eller mindre – överkörd uggla (som trots allt flög iväg efter en stund).

Idag har jag ägnat mig åt mina kära inspelningar, samtidigt som jag l-å-n-g-s-a-m-t lagat mat i ugnen. Gnid in en karré med grillkrydda, bryn den runt om i stekgryta, ställ in grytan i 100 grader ugn i minst 4 timmar. Potatis, sås och grönsaker till. Man hinner göra mycket medan maten lagar sig själv på det viset. T ex hann jag diska förra veckans disk, precis innan syrran med tillbehör kom förbi!

[tags]fågelskådning, skogsfågel, harar, uggla, söndagsmiddag, karré[/tags]