Matsedel

Matsedel v 50

Måndag
Kycklinggryta m ris

Tisdag
Rester

Onsdag
Rester

Torsdag
Leverkaka m pot

Fredag
Rester

Den här veckan blir det rester på menyn. Jag planerar att göra en stor laddning kycklinggryta idag så jag har restburkar för flera dagar. Det kan alltså ev bli rester fler dagar, beroende på hur mycket ris jag kokar. 😉 Kycklinggrytan blir min s k spanska kycklinggryta, eftersom grundreceptet jag en gång i tiden hittade i en tidning påstod att grytan var spansk.

Efter flera år och många olika varianter ska jag nu försöka komma ihåg grundreceptet (som är borta sedan länge), men bara jag har rätt kryddor går det nog bra. Egentligen ska den tillagas med kycklingben, både lår och klubba, som delas vid leden, men jag köpte lårfiléer den här gången. Lite bekväm kan jag väl få vara, även om jag gillar att gnaga på kycklingben. 😉

Jag handlade igår, och trots att det var mycket bra-att-ha-varor som behövde fyllas på (eller var helt slut) så kom jag ihåg att köpa mat också. Det glömde jag förra gången… Kom hem, packade upp och insåg att jag inte köpt någon egentlig mat. Nå, så länge jag har bröd & pålägg klarar jag mig bra. 😉