Allmänt

Hoppsan

Det kom en decimeter snö under kvällen och natten, men jag tror det nästan slutat snöa nu. Jag fick skotta mig nedför bron och över plattorna, men gården får traktorn ta – när han har tid. 🙄 Katterna har varit ut en lång sväng i morse, och sedan kom Sigge och låg som en platt katt över mina ben länge och väl – han ville väl värma sig. 🙂 Få se om de vill gå ut när jag kommer hem på lunchen?

Jag handlade inte igår, utan tänkte fara idag istället. Boring snoring, men det måste göras. Igår svepte jag förbi macken och köpte cigg – men nu är kattmaten slut. 😯 Veckans matsedel kommer att spricka, som vanligt, men det gör inget. De rätter som blir kvar att laga kan jag fixa under helgen istället. (Tänker på ärtsoppan…)

Jag har börjat lyssna på ”Regissören” av M W Craven, då jag har lyssnat på tidigare böcker i serien om kriminalaren Washington Poe. Den har hittills utvecklat sig bra, men jag har som sagt bara hunnit börja lite smått. Det är mord och blod och ond bråd död i kubik, inte alls som förra boken jag lyssnade på, som var mer ”Morden i Midsomer” i sina beskrivningar av offren, så ni förstår skillnaden. 😉

Igår var det ”Oak Island”-kväll, ikväll blir det ”Outlander”-kväll. Onsdag har jag redan planerat in att se det senaste avsnittet av ”Brokenwood Mysteries” som jag laddat hem men inte hunnit kolla på. Den serien är ungefär som Midsomer (när jag nu ändå nämnde den serien) men på Nya Zeeland. Lagom puttenuttigt med en del lustiga karaktärer. Perfekt att somna framför. 😉

UPDATE
Ack, vad jag bedrog mig! Inte hade det slutat snöa – det var nog bara önsketänkande från min sida. Traktorn hade tagit gården, men det har kommit några cm till efter att han varit, så jag missade det nästan.

Katterna har varit ut – och kommit in igen, båda två – medan jag var hemma, så då kan jag köra in bilen i garaget i lugn och ro när jag kommer hem ikväll. Annars finns ju alltid risken att Sigge springer in dit och gömmer sig. Han är snabb, den lille rackaren! 😉

Jag missar aldrig att Sigge kommer hem/ in. Han skuttar glatt som en hare genom snön och pratar väldigt mycket med mig när han kommer. Siri, däremot, smyger tyst som en skugga efter väggen och slinker in utan att göra väsen av sig. Det är mer än en gång jag suttit och visslat på henne under min rökpaus, och så sitter hon i soffan när jag kommer in?!?