Allmänt

Halvledig

Jag ska vara ledig efter lunch idag, då jag måste med bilen till märkesverkstaden i L – igen. De hade inte den delen som behöver bytas i lager, utan jag fick en ny tid, när jag var där senast (i samband med IKEA-resan). Ja, ja. Förhoppningsvis tar det inte så himla länge att fixa det som behöver fixas. Jag begriper mig inte. *rycker på axlarna* Min lunch är redan planerad: jag ska trycka i mig så många gratismackor jag kan, från verkstadens gästkylskåp, medan jag suger i mig så många kaffesorter jag hinner med. Ha! Med de priser de tar, har de råd att erbjuda mig middag, men jag nöjer med med vad jag kommer över medan jag väntar på att bilen blir klar. 😆

Nu har två veckor av kollegornas semester gått åt, och först igår vände vädret till sol och värme igen. A ringde, eftersom jag messat henne, så vi skvallrade om allt och ingenting en lång stund. Jag vet ju att hon älskar sol och värme, och har tyckt så synd om henne som fick kallt, grått och regnigt semesterväder. Hon höll modet uppe och försökte pyssla lite i stugan, förutom att hon storstädat lägenheten. Det gäller att hålla sig sysselsatt när vädret är dåligt. 😉

Jag har börjat samla ihop synpunkter att ta upp på nästa personalmöte, när nu det blir? Vi satte inget datum vid senaste mötet, men det blir väl någon gång när vi alla är tillbaka och har kommit igång efter semestrarna. Somliga saker fungerar inte som de ska/ borde under sommaren, vilket kan ställa till problem – både för oss och för våra kunder. Nu har vi lyckats åtgärda ett av problemen, men det finns fler saker att ta itu med. Irriterande, i allra högsta grad, då det är samma problem varje sommar. Det verkar inte hjälpa att vi tar upp ämnet gång efter gång. Jag tror jag ska bjuda in mig till något av chefernas möten och lägga fram både problemet och en möjlig lösning. Jo, jag vet, det är inte mitt jobb – men det är (bl a) jag som drabbas. 👿

För att göra vardagen ännu mer spännande har jag inte handlat igår heller. Nu börjar snart botten på den outsinliga bra-att-ha-vid-behov-källan att synas, men jag har kommit långt på det jag haft hemma. 😉 Matsedeln sprack redan från början, och idag kommer jag att äta både lunch och middag borta, men jag måste ändå handla. Som tur är har affären öppet till 22 så jag hinner handla när jag är hemma igen. Visst kan det vara lite billigare att handla i L, som har både Willys och andra lågprisbutiker, men jag vill inte ha en massa kyl- och frysvaror i bilen tills jag är hemma igen. Då kan jag inte stanna i T och äta middag, som jag planerat – speciellt inte om det är soligt. Och jag ids verkligen inte köpa bara torrvaror i L och sedan gå på min vanliga affär för att köpa kylvaror när jag kommer hem. Så roligt är det inte att handla mat. 🙄

Shopping, däremot…! 😉 Nu ägnar jag mig förstås främst åt onlineshopping, men det beror lite på vad jag tänkt köpa. Vissa saker är roligare att köpa IRL, speciellt om shoppingrundan går att kombinera med en fikapaus eller lunch/ middag. Egentligen är det inte alltid shoppingen som lockar, utan mer känslan av att strosa omkring i affärer och pausa för mat när jag känner för det. Jag försöker verkligen hålla igen med ”onödig” shopping, då jag har pippi på att köpa bra-att-ha-saker som (i bästa fall) stoppas in i något skåp och sedan blir kvar där. Min senaste IKEA-sväng var helt OK, då jag mest köpte matlådor (av glas) och dem använder jag ju jämt. Ja, inte nu under sommaren, då jag knappt lagar mat över huvud taget, men snart rullar allt i de gamla vanliga banorna och jag kör igång organiserad matlagning igen. Jag har redan idéer om vad jag ska prova att laga i ugnen, direkt i matlådorna (istället för att laga i en stor form och sedan dela till mindre burkar). 🙂