Allmänt

Sparade pengar

Tänk, vilken tur jag hade i fredags! Det visade sig att felet på bilen gick på garantin, så det var alldeles gratis att åtgärda! 🙂 Jag firade det genom att åka förbi Godishuset och köpa lite lösgodis, innan jag passerade Max och beställde mat att ta med mig hem. Det var min shoppingrunda, då jag – medan jag väntade på att bilen skulle bli klar – insåg att jag egentligen inte behövde något från shoppingområdet S, dit jag tänkt fara. Jag försöker dra åt tömmarna för min shoppingiver, eftersom en utrensning är på gång. Visserligen går den inte så fort som jag skulle önska, men den är på gång. 🙄

Igår hade jag röjning av köket, för att få det i beboeligt skick igen. Jag är så slarvig under veckorna; lämnar allt framme och ids inte tömma diskmasken, så jag kan inte gömma den disk som hopas i köket. Nu har jag tömt och fyllt och kört den, så få se hur många dagar det tar innan jag tömmer den igen? En latmanslyx jag kan unna mig när jag bor själv. 😉

Dagens väder började med tjock dimma, få se när den lättar och vilket väder vi får då? Det märks att rötmånaden börjat; allt känns smått fuktigt och klibbigt. Stolarna vid matbordet stretar emot när de dras ut eller skjuts in, dynan i rökstolen känns fuktig när jag sätter mig, etc. Ja, ja. Nu får jag komma ihåg att inte handla hem för mycket mat på en gång, utan vänta tills det är dags. Jag har redan en början på veckans matsedel! 🙂 (Värt att notera: jag for aldrig och handlade under helgen!)

UPDATE
Det blev säsongens snabbaste handelsrunda, kan jag lova. 😉 Jag fullkomligen sprang genom affären, hade skrivit upp varorna i den ordning de finns på hyllorna, så det blev plock-plock-plock – och så var jag klar! Körde varuvagnen till bilen, men det värsta var när jag kom hem och skulle bära in påsarna. Det tog lite tid, och sedan skulle jag packa upp också, men jag hann äta lunch.

Middagen väntar på mig i kylen, färdig att tillagas (k-färsen), och nästan allt annat kom jag ihåg. Det blev lite bråttom i kassan så jag glömde fråga efter saffran, men den ska jag inte ha förrän i kycklinggrytan på fredag. Jag hinner handla mer en annan dag under veckan, när jag inte behöver ha lika bråttom ( = efter jobbet).

Eftersom jag har drabbats av en ”Lyxfällan”-feber, ser jag gamla säsonger på Playtjänsten. Det är lite socialporr över det hela, men jag undrar om inte programledarna blir less? Gång efter gång är det (oftast) yngre vuxna, ibland med egna barn, som curlas av sina föräldrar. När de gjort av med hela lönen plus några SMS-lån (!!!) får de påfyllning av föräldrarna – som ibland måste sätta sig själva i skuld för att kunna försörja sina barn?!?

Jag får väl känna mig lyckligt lottad som kört vi-har-inte-råd, respektive när-du-tjänar-egna-pengar-får-du-betala-hemma (även om det var löjligt låga summor), med mina juniorer. De klarar sig på sina löner och lyckas även spara. Jag har gjort klart för dem att de får inga pengar av mig när de flyttat hemifrån, men instruerat dem att betala räkningarna först innan de shoppar upp resten – oavsett om de shoppar mat eller annat. Det verkar funka! 🙂 Storkok och matlådor är också bra att kunna ta till, för oss alla tre.

Jag är inte säker på hur jag ska göra med k-färssåsen, det kan hända att en del hamnar i frysen i källaren till en annan gång. Problemet är att jag kan gå i trappor, om jag får hålla i mig i ledstången. Att bära något samtidigt kan vara lite vanskligt, men om jag får ta det i min egen takt kan det gå bra. Oftast ids jag inte bära ner maten utan äter samma mat tills den tar slut. Nu har jag nyköpta frysta varor som tinar i kylen (hade inte tid att gå ner med dem), så delar av k-färssåsen kan bli fryst ikväll. Jag får se hur jag gör.

2 kommentarer på “Sparade pengar”

    1. Ja, det kostade skjortan att serva den tidigare i somras. Jag trodde jag skulle få betala, då garantin normalt gäller 3 år – vilket passerades i maj – men tydligen har avgassystemet 5 års garanti! 🙂

Kommentarer är stängda.