Allmänt

Eftertraktad

Jag är verkligen eftertraktad dessa dagar. Fick nyss en inbokning på ännu ett möte, redan imorgon bitti. Nå, då är jag på plats på kontoret igen, så det går bra. Ska bara hinna med mina ordinarie arbetsuppgifter före jul också, förutom alla möten jag blir inbokad på. Det verkar vara mycket som ska hinna göras klart innan årsskiftet, då mötena duggar tätt i min kalender nu. Så var det före semesterperioden också. Ja, ja. Vilken tur att jag är både populär och eftertraktad (skyddsombud och fackordförande). 😉

Nåväl, idag jobbar jag hemifrån, då elmätaren ska bytas under fm och jag är inbokad på onlinemöten under em. Min elmätare sitter i källaren, så någon måste vara hemma och släppa in installatören. Jag har helt kallt räknat med att under tiden strömmen bryts kan jag använda batteriet i datorn, förutom att jag är uppkopplad mot jobbets nätverk, så strömavbrottet ska inte hindra mig. Jag har plockat ihop lite smågrejer att pyssla med vid hemmaskrivbordet, sådant som hamnar långt ner på priolistan när jag är på plats på kontoret. Idag blir jag inte lika störd som jag brukar bli, då folk springer i korridoren med frågor om både det ena och det andra.

Jag var och handlade efter jobbet igår: fyra proppfulla kassar med mat – och då hoppade jag ändå över en hel del! 😯 Jag provade ringa A för att få lite bärhjälp, men han och C var i K, så jag fick vackert bära (släpa) in allt själv. Det hela slutade med att jag inte lagade den middag som var tänkt, utan det blev smörgås istället, när jag väl packat in maten och orkade ta itu med att få något i mig. Nå, jag klarar mig, idag kan jag nästan gå som vanligt ( = utan krycka). Jag vet att jag inte borde samla ihop så långa listor med vad som behöver handlas, men… Jag får skylla mig själv som låter det gå så långt. 😳

Det var -13 grader i morse, så det har börjat bli varmare ( -20 grader igår kväll). Om jag inte sett fel så kommer det att bli ännu varmare och börja snöa under dagen? Den som lever får se. 😉

UPDATE
Haha, jag blev verkligen eftertraktad idag! Det hjälper inte att telefonen spärras när jag är inbokad på möten, om Någon inte får tag i mig så ringer Någon min chef och klagar… 🙄 Jag har ringt personen i fråga och rett ut saken.

Vädret har blivit mycket sämre. Det är kanske -5 grader, men det blåser runt den snö vi fått tidigare (jag tror inte det snöar mer just nu) så det blir riktiga gardiner av yrsnö utanför fönstret. Jag glömde Siri utomhus och hon talade med STORA BOKSTÄVER åt mig när jag kom ihåg henne och öppnade dörren. Sigge var snabbare att göra sina behov, så han hann in medan jag ännu rökte.

Elmätaren är bytt, så nu ska jag läsa broschyren jag fick, om vilken skillnad den kommer att göra. 🙄