Allmänt

Varmare

Värmen fortsätter, men idag är nog sista dagen det är så här jättevarmt. Om väderprofeterna spått rätt så kommer det att bli mulet, kanske t o m regn imorgon. Nå, jag är ändå mest inomhus oavsett om jag är ledig eller inte, så för mig spelar det ingen roll. 😳 Enda problemet är den tvätt jag behöver hänga . Om jag hänger den ute, i sol och blåst, så torkar den snabbt, men ni vet ju hur det går när jag hänger tvätt ute? Jajamensan, har det inte kommit oväntade regnskurar förr, så gör det det då. 🙄

Gårdagens middag avvek från matsedeln, det blev yoghurt & smörgåsar framför TV:n istället för lagad mat. Klockan hann bli så mycket, så jag bestämde att jag kunde göra så. En fördel med att vara vuxen och bo själv är att jag kan göra som jag vill. Ingen som klagar. 😉 OK, Sigge hade vissa invändningar mot att jag var så långsam med att äta – han ville ju slicka ur yoghurttallriken!

Katter tål inte mjölkprodukter, typ mjölk eller grädde, däremot klarar de fil och yoghurt utan att bli lösa i magen. Alla mina katter har varit tokiga i fil/ yoghurt och har vant sig att vänta tills jag ätit klart: då vet de att jag ställer ner tallriken åt dem, så de får slicka ur resterna. (Inte fruktyoghurt, men jag tycker inte heller om den utan tar alltid naturell.) Nu blev Siri utan, men hon var inte hemma. Hon får smaka en annan gång.

UPDATE
Vilket tur att det blåser! Annars hade jag nog smullit av ute på altanen under lunchen. Jag gillar ju inte när det blir för varmt, har hellre svalare dagar (och framför allt nätter). Nå, vädret går inte att göra något åt, och snart är värmen borta, så får jag klaga över det istället.

Tvätten är fortfarande ohängd, jag planerar att hänga den på tork inomhus ikväll. 😉 Eftersom jag ska på grillparty imorgon, vill jag inte att det regnar då. Det finns förstås andra faktorer än min tvättorkning som påverkar vädret, men jag vill inte ta några som helst risker.

Sigge låg under en buske när jag var ut och rökte och smaskade på något, antingen en råtta eller en fågel, men jag såg inte vad. Jag misstänker att han fortsatt med sina ovanor: han låter Siri ta bytet och sedan stjäl han det av henne! 😳 Siri är faktiskt en bättre jägare än Sigge, men det är Sigge som äter upp bytena (i de flesta fall). Båda katterna njöt av vädret, i alla fall: varmt och soligt, och ganska rejäl blåst som håller undan insekterna.

Allmänt

Som vanligt

Precis som jag gör varje morgon när jag ska duscha och tvätta håret, svor jag inombords över att jag inte gjorde undan det igår kväll. Det hade gett mig flera minuter längre snoozning i morse… 😳 Ändå tar det inte lika lång tid att tvätta och, framför allt, skölja ur håret sedan jag klippte mig. Förr var håret som en bläckfisk runt armar och axlar när det var blött, numera har det en mer lätthanterlig volym och längd. 🙂

Jag skulle göra en arbetsuppgift igår när jag satt kvar efter jobbet, en sådan då jag helst inte får störas. När folk börjar gå hem kommer arbetsnarkomanen i mig fram, då kan jag sitta kvar länge. Alternativt kan jag förstås jobba hemifrån – då kommer ingen och stör – men det är enklare att sitta kvar på jobbet. Då har jag tillgång till allt arbetsmaterial jag behöver. Anyway, jag körde fast direkt när jag plockade fram materialet igår. Nu har jag hunnit ha en liten diskussion med min kollega, och har fått koll på vad som gäller – eller inte. 🙄

Sigge har sovit ute inatt och var hur sur (och myggbiten) som helst när jag släppte in honom i morse. Han parkerade sig på soffan och tänker ligga där, åtminstone tills jag kommer hem på lunch. Siri har också varit ute hela natten – kom in, åt, gick ut, men var snabbt inne igen. Myggorna går hårt åt henne också, även om hon har längre päls. Stackars!

Jag blev bjuden på grillfest på lördag! 🙂 Kul, för jag hade ändå inga andra planer för helgen. Ja, det gamla vanliga (som jag ändå inte får gjort…) ligger alltid och lurar, och så borde jag fara till L en sväng – men det kan vänta till någon annan gång. Det är inte bråttom.

Jag for en snabb sväng och handlade igår, då en del saker behövde fyllas på. Väl hemma kom jag på vad jag glömt 🙄 men det är inget allvarligt eller brådskande. Och jag får ju handla så ofta jag vill; jag är välkommen till affären alla dagar. 😉 Hör och häpna: jag kom faktiskt ihåg att ta med paketen in i affären, så nu är de postade! Återstår bara att se om/ när jag får pengar tillbaka. 🙄 De kanske är lika slöa som jag med att åtgärda saker? 😆

UPDATE
Vädret är varmt, det brände ordentligt under fotsulorna när jag gick ut på altanen och rökte. Katterna gick också ut, varefter Sigge försvann i fjärran, medan Siri lade sig i skuggan under soffan. Det var ca 28-29 grader på altanen under lunchen, så jag hoppas det blir en fin kväll, ikväll igen. Nu har det varit ett par fina kvällar med värme och lite blåst – riktig sommarkänsla!

Jag har suttit ute med kortärmat (faktiskt så kortärmat att det inte var några ärmar alls) på kvällarna, och kopplat av. Inte ens myggen har stört mig speciellt mycket, även om det är mycket mygg nu mot vad det brukar vara. Det är liksom en annan sorts myggor än vanligt; de är mindre, gråare och de sjunger inte. Man känner bara att plötsligt har man något som fladdrar i örat eller sticker till på armen (eller var den nu är).

Allmänt, Foto

Skräppost

Jag får ibland stora mängder skräppost till bloggen, speciellt skräp skrivet på ryska? Det mesta sållas bort via något tillägg jag har installerat, men ibland kommer det ändå. Skräpet kommer åtminstone inte till mailen, det är ju en liten tröst i det hela.

Idag har jag en utmanande uppgift att ta itu med: ska försöka ringa FK, som dels har kortat ner sina telefontider under sommaren, dels ALLTID har en enorm telefonkö även när det inte är sommar. Typ ”du är nu nummer 256 i kön”. Ja, ja. Jag har ju betalt för att sitta här och vänta tills de svarar. 😉

Det var en helt underbar kväll igår! 🙂 Vid 23-tiden var det fortfarande 22 grader varmt och blåsten hade lugnat sig till ett milt fläktande. A kom förbi och bytte bakrutetorkare åt mig när han hämtade caben, som han och C sedan for en sväng och raggade med. 😉 Snyggaste caben i stan!

Siri är på utflykt med tomt batteri, så jag vet inte åt vilket håll hon gått, men hon kommer nog hem när hon blir hungrig. Sigge har sovit inne i natt, på min mage större delen av tiden. Vi har haft myspys i soffan framför TV:n, han och jag, hela kvällen. Myggorna har tuggat på hans nos så den börjar se lite svullen ut.

I måndags, då jag var gravt försoven och kom till jobbet utan att ha hunnit dricka kaffe, hämtade IT-chefen en kopp åt mig. Han var förstås ute efter att jag skulle göra honom en tjänst, och i morse kom han med en ny kopp, då jag gjort tjänsten! 😆 (Det är inte så allvarligt, det var bara en arbetsuppgift jag behövde utföra innan han går på semester nästa vecka.)

Jag sitter fortfarande kvar på kvällarna och arbetar, även om det inte är lika brådskande den här veckan. Men jag vet att det kommer att bli ohemult mycket att göra framöver, så det är lika bra att försöka plöja igenom så mycket jag kan medan jag orkar hålla ångan uppe. Planen idag är att försöka komma iväg från jobbet i någotsånär hyfsad tid, då jag ska 1) hämta restnoterad medicin på Apoteket, 2) lämna in returpaketen jag har liggande i bilen och 3) köpa en limpa cigg.

Fatta att när jag midsommarhandlade var mina cigg slut, både på affären och macken! 😯 Varken lösa paket eller limpor fanns att köpa, så jag fick nöja mig med en annan sort, som inte alls smakar som den jag är van vid. (Ja, jag vet att det inte är nyttigt att röka, och nej, jag tänker inte sluta. Inte nu, i alla fall.) Nu hoppas jag det finns åtminstone några lösa paket, om limporna tagit slut.

Det är sophämtning imorgon, så ikväll måste jag ta mig i kragen och bära ut de sopor som ska i tunnorna. Dessutom behöver jag bära en del till bilen, sådant jag själv kan köra till Återvinning. Om A har tid kanske han kan hjälpa mig bära ut de plastlådor jag samlat återvinning i, som är fulla sedan länge, så jag kan tömma dem. Sedan hamnar de lådorna i garaget, då jag köpt vaxduksväskor (med stadiga handtag) att samla återvinning i framöver.

Jag måste hålla mig i broräcket med ena handen när jag går de få trappstegen, så jag har svårt att bära något utan handtag. Visserligen är väskorna mindre än plastlådorna, men de är enklare att tömma om jag kan bära dem till bilen själv. Jag får tömma oftare, helt enkelt. *rycker på axlarna*

UPDATE
Två hungriga djur kom in när jag kom hem på lunchen. Sedan gick de ut igen, Siri ett halsband fattigare (det ligger på laddning). De är så roliga när de går tillsammans på nya äventyr: Siri först, Sigge ett par meter bakom. Stannar hon, så stannar han. Luktar hon på något, så gör han också det när han kommer dit. 😆

UPDATE 2
Det tog 25 minuter i telefonkö till FK – och så bröt det, när jag bara hade 3 före mig i kön?!? Eftersom klockan var efter den utmätta telefontiden, kunde jag inte ringa upp igen, utan får försöka igen imorgon. *djup suck* Då är jag förhoppningsvis inte inbokad med annat under fm, utan kan ringa dit så fort de öppnar.

Allmänt

Faktiskt

Tro det eller ej, men jag lagade faktiskt middag igår! Visserligen inte den kycklinggryta jag planerat (det blev ugnskyckling m ris o gröns istället) men det blev restburkar i alla fall, och det var vad jag var ute efter. Veckans luncher blir smörgås + dryck eller yoghurt + flingor, beroende på vad jag har hemma. (Jag kör alltså smörgåsalternativet tills mjukbröd och/ eller pålägg tar slut, sedan blir det flingor.)

För den som inte är intresserad av mina matvanor, kan jag istället berätta att jag bytt ut gårdagens olivgröna klänning mot kjol & linne + kofta idag. Bara så ni vet vilket modeorakel jag är. 😆 Det skulle visst bli varmt idag, men inte än – för jag fryser! 😳 Kontoret ligger på skuggsidan, så kontrasten är stor mot altanen hemma, som ligger i solsken större delen av dagen.

På tal om värme så jämförde jag mina kritvita ben med kollegans brunsolade ben i morse. Vi kom fram till att om jag går ut och röker en mulen kväll och drar upp kjolen så knäna syns, så kommer grannarna att tro jag installerat strålkastare på altanen. Så självlysande vita är mina knän just nu! 😆 (Jag trodde inte att de kunde vara blekare än skenbenen, men det kunde de.)

I morse tog jag mig äntligen för att klippa naglarna. Nej, de är inte lackade än, men lacket står och väntar på köksfläkten. Vilken dag som helst… Jag förstår inte hur folk får någonting gjort med långa naglar? Själv slår jag dem emot kanter och allt möjligt, så de blir trasiga och fransiga i kanterna, fastnar i kläder/ filtar, klöser mig själv av misstag och – senaste olägenheten – de gör hål i diskhandskarna! 😳

OK, jag kan gå med på att det är stark tantvarning på diskhandskar, men jag vill ändå inte att naglarna nöter hål. Finessen med diskhandskar är att jag kan använda riktigt hett vatten till handdisken, utan att skålla mig. Dessutom vill gärna den stora gjutjärnsgrytan lämna svarta fläckar på händerna. Nu hamnar fläckarna på handskarna istället – och handskarna går att tvätta med hett vatten och mycket diskmedel när disken är klar!

UPDATE
Helt plötsligt fick jag en inbjudan till ett möte: idag, efter lunch! *pffrrt* Det kan de bara glömma, jag kommer inte att ha tid med dem. De får ha sitt möte utan att jag blir inblandad. Det är inte bara att jag inte vill, utan jag har helt enkelt inte tid. Som det ser ut nu, är jag ensam på eftermiddagarna, och får alltså göra allt själv. Ingen att fråga, p g a semester och sjukdom. Nå, det går, det brukar alltid gå, men jag har (nästan) börjat nedräkningen till semestern redan nu… (När jag går hem ikväll är det 18 arbetsdagar kvar. 😉 )

UPDATE 2
Ha! *ett torrt och ironiskt utrop* Jag fick åter igen frågan om ”är det bara en på plats idag”. Får bita mig i tungan och bekämpa lusten att svara att ”om du ser två, ska du inte köra bil”… 🙄 Och jag har ont i axeln. Och i nacken. Och de j*kla myggen gör mig gaaaaalen! Och om jag bara slapp ha med folk att göra… 👿

Matsedel

Matsedel v 26

Måndag
Kycklinggryta m ris

Tisdag
Rester

Onsdag
Janssons frestelse

Torsdag
Rester

Fredag
Det finns säkert kvar rester av något

Snabb matsedel den här veckan – med ”rester” tre dagar är det enkelt att få ihop en lista. Om det sedan blir av att jag lagar de två rätter jag planerat, är en annan femma… 🙄