Allmänt, Foto, Katter

Herrbesök

Till slut lyckades jag fånga honom på bild; Simba, den rödhårige killen som hälsar på Siri så ofta han kan! Han springer iväg så fort han ser mig, det är därför ni inte ser honom framifrån, men han har vitt på bröstet, hakan, och en vit strimma på nosen. (Siri satt och surade under altansoffan under fotograferingen. 😉 )

Siri har blivit mycket mer tillgiven och sover ofta på mig, ibland t o m hela natten! 🙂 I morse drog jag på mig filten över benen, så hon ville inte alls flytta på sig och släppa iväg mig till jobbet: hon hade ju sin favoritfilt att ligga på. Hon kan vara ordentligt myspysig när hon känner för det.

Igår for jag hem, lagade middag, åt maten, och så skulle jag parkera mig soffan och scrolla igenom mobilen. Upptäckte att jag inte såg så bra, men tänkte att glasögonen kanske behövde putsas. Tog av dem, för att hålla upp mot ljuset och se hur skitiga de var – och upptäckte att jag glömt byta från datorglasen! Det var bara att hoppa i bilen och åka tillbaka till jobbet för att byta till rätt glasögon. 😆

På vägen hem (efter glasögonbytet) passade jag på att svänga förbi affären, inte för att handla utan för att hämta mitt paket: nu har kjolen äntligen kommit! Den var restnoterad i första paketet. Jag gjorde undan att betala allt igår, plus en annan räkning jag hade liggandes, så när jag nu får lön idag är det bara (”bara”) de automatiska avdragen* kvar innan jag ser hur mycket jag har över.

Jag har inga planer inför helgen utan tar dagen som den kommer. Det finns alltid något att göra där hemma, bara jag tar mig upp från soffan… 🙄 Till viss del beror det också på vad mina knän tycker om saken, men om de inte värker allt för mycket blir det en del trappgympa – tvätten kallar.

UPDATE
Tidigare hade jag bokat in ett möte på torsdag fm, som jag blev tvungen att flytta till fm idag (fredag) istället. Ingen kom! 😳

Jag satt och väntade (medan jag smuttade på kaffe och scrollade på mobilen) en lång stund, för jag var inte säker på om jag bokat in mötet prick kl 10 eller kvart över, så jag var där i god tid. Ja, ja. Vi träffas om en månad igen – om någon kommer då… 🙄

Jag ska gå in ett par timmar på en annan avdelning efter lunch, men då det är fredag kommer det att vara lugnt. Hoppas jag. Då kommer jag att ha gott om tid att rensa skrivbordet. Alltså, inte mitt skrivbord, utan där jag brukar vikariera. I vanliga fall fylls det bordet av lappar, både post-it och löst liggande, som faller i drivor runt golvet och fladdrar iväg in under skrivbordet om jag råkar röra mig på fel sätt.

Till slut, en gång när jag satt där, blev jag less och plockade ihop ALLA lösa lappar och stoppade i ett kuvert. Jag tror jag får ta ett större kuvert idag (den gången hade jag bara ett litet kuvert till hands) för jag kommer även att rensa de stora högarna med gamla almanackor, förrförra årets julklappslista, reklamblad som är tre månader för gamla, etc. Hmmm. Det blir nog minst två kuvert: ett stort (för A4) och ett litet (för små lappar).

Det är så renande att rensa åt någon annan! 😆 Att mitt eget skrivbord är fullt av lutande staplar av diverse krafs bryr jag mig inte om, men det är så skönt att röja undan andras grejer. Och jag slänger ju inget – jag stoppar bara undan det utom synhåll (t ex inuti kuvert) så får berörd person ta fram det igen om det behövs.

UPDATE 2
*fnissar* Jag behövde inte röja skrivbordet – jag har satt respekt i det kontoret, så hon hade rensat undan allt innan jag kom! 😆 Lite långtråkigt, faktiskt, då jag visste att fredag em är lugn, och därför hade sett fram emot att rensa. Nå, jag får sätta igång och rensa hemma istället, för snart ska jag göra helg och gå hem. 🙄


*) Jag har t ex alla försäkringar på autogiro varje månad, och en del annat (t ex sparande). Då vet jag att det är betalt och jag missar inget förfallodatum.