S kom förbi igår, av en ren slump, och undrade bl a när vi ska ha styrelsemöte (nästa vecka). Jag blev så förvånad och kollade bokningen för att se om jag glömt att lägga till honom i gruppen? Shit! Jag hade bara bokat sammanträdesrummet, men inte bjudit in styrelseledarmötena! Nu är det ordnat och bokningsbekräftelserna droppar in. *pustar ut* Man ska inte börja med sådant efter att arbetsdagen är över och huvudet behöver vila… 😳
Annars har jag väl inte gjort några större misstag den här veckan. Igår var Planen att susa förbi affären och köpa små körsbärstomater till pastagratängen jag tänkte göra, men jag struntade i dem. Jag kommer nog inte att dö av skörbjugg för att jag hoppar över dem den här gången. Gratängen fick extra mycket korv istället, och blev god – och MYCKET. Jag får äta restburkar hela helgen! 😯
Bilen fick bo utomhus i natt, men det har faktiskt inte snöat! Inte än, är väl bäst att säga, då vädret menade att det kunde komma snö under dagen, men på dagarna står ju bilen ändå alltid ute. Jag slog igång motorvärmaren ett par timmar i morse så rutorna var fria från frost när jag skulle åka iväg. Det är så bekvämt att ha den lilla appstyrda extrapluggen att tjudra Big Red med – ibland behöver jag slå igång den, ibland inte.
Under helgen får jag väl göra alla de smågrejer jag hoppat över den här veckan. Dessutom behöver jag tvätta. Och städa. Och diska. Ja, ni ser – visst kan man tydligt utläsa att jag kommer att ligga på soffan framför TV:n och se någon ny serie? 😉 Vad jag verkligen behöver göra är att hämta sand, då det verkar bli noll- eller plusgradigt under helgen och nästa vecka. Då kan det bli ordentligt halt framför bron.
Jag kanske försöker fundera ut någon ny variant av trerätters den här söndagen? Det var väldigt behändigt att ha matlådor i flera dagar. 😉 Ibland får jag ett ryck och vill laga mat, men oftast vill jag inte alls. Det finns perioder då jag skulle kunna leva på enbart te & smörgås; det är lättlagat och blir lite disk. Jag tror faktiskt att jag ska slå till och koka ärtsoppa under helgen, för det tar tid även om man blötlägger ärtorna ett dygn i förväg. Inget jag börjar med under veckan, men när soppan väl är kokt blir den bara godare av att värmas. 🙂
Palt tar också tid, då det är många steg i tillagningen: skala potatisen, mala den, röra ihop smeten, tärna fläsket, koka upp vattnet*, forma och lägga i paltarna lager efter lager. Jag försöker också diska undan, allt eftersom, för att inte hela köket ska bli fullt av de skrymmande tillbehören. Hmmm. Det var länge sedan jag kokade palt. Nu är frågan: jag har en fläskbit, blir den till ärtsoppa eller palt? Om jag handlar under helgen (eller ikväll) kan jag ju köpa en till bit, så har jag till båda. 😉
Äppelpajen är fortfarande på planeringsstadiet, så den kan jag göra under den här helgen. Jag ska bara först kolla så jag har kanel hemma, då jag inte minns om jag tog det sista från burken förra gången jag gjorde äppelpaj. Det är faktiskt rätt länge sedan, jag minns verkligen inte. Alltså, jag älskar äppelpaj med vaniljsås – allra mest om det liknar vaniljsås med äppelpaj. 😆 Det senaste året har jag inte varit riktigt på hugget, utan ätit upp äpplena utan att de blev paj först. Dags att plocka upp en gammal (o-) vana igen, eller hur?
UPDATE
Siri gick ut under lunchen och blev kvar ute. Det är nollgradigt nu så det går ingen nöd på henne. Det var nog runt -10 i morse, om jag inte minns fel, men det har blivit varmare. Jag har börjat på en ny bok men har lyssnat alldeles för lite för att kunna bestämma mig för om jag vill lyssna mer eller om den inte är något för mig. Jag ger den ett par lyssningar till innan jag bestämmer mig. Min önskelista är full med nerladdade böcker, så jag blir inte utan bok om jag slänger den här.
*) Givetvis börjar jag med att fylla Stora Paltgrytan med vatten och sätta den på spisen, innan jag ens börjat skala potatisen, men det tar tid att få paltvattnet att koka upp p g a stor gryta. 😉