Allmänt

Glömde nästan

Jag glömde nästan att jag hade en tid på hälsocentralen igår! 😳 Fastnade i ska-bara-fällan och hips vips fick jag rusa iväg för att hinna dit i tid. Nå, det gick bra ändå – jag var på spirometri för att se om den nya medicinen (bytte i somras) funkar bättre än den förra. Vi hade ett litet snack om både det ena och det andra, sköterskan och jag, och jag ska nu vänta och se om/ när jag får kallelser till både det ena och det andra som hon föreslog (och ska ta upp med doktorn)… 😉

Det blev korv Stroganoff igår, men med ris istället för pasta, som Planen var. Senare kommer det att bli kyckling, även den med ris, men nu blev det som det blev. 🙄 Jag kan äta ris hela veckan, jag bryr mig inte så mycket om variation av ”tillbehören”, egentligen. Idag blir det att värma en burk med rester från igår. Stroganoffen blir inte alltid efter originalreceptet; jag brukar stoppa i det jag känner för, bara för att få lite variation. Igår blev det en riktigt god blandning. 😉

När jag körde hem från hälsocentralen såg jag plötsligt Siri, på väg hemåt från värmeverket (jag blev tvungen att köra en annan väg än den jag planerat)! 🙂 Jag försökte locka in henne i bilen, men hon talade högt och ljudligt om åt mig att hon minsann skulle promenera hem – hon hade saker att checka av på hemvägen. 😆

Idag har jag min nya kjol på mig, den som var restnoterad och kom senare än det andra jag beställt. Självklart är den för lång, alltså längre än jag önskat, men den duger. Jag vet precis vilken längd jag vill ha på (vida) kjolar/ klänningar för att de inte ska klämmas i bildörren, och den här är aningen för lång. Nå, jag kan leva med det, för jag börjar inte med några uppfållningsförsök. På tal om beställningar, så har jag ännu ett paket jag väntar ivrigt på…! 🙂 Ingen kjol i det paketet, men några nya tröjor.

Sedan får det vara färdigt med beställningar för den här säsongen. Jag ska försöka spara mig igenom de månader som är kvar till jul, då det kommer att gå åt en massa pengar (som vanligt). Egentligen är det läge att börja med julklapparna redan nu – om jag bara visste vad småtrollen villhöver. 😉 Får kolla det med deras mor framöver, hon brukar skicka förslag till familjegruppen på Messenger, så kan vi andra bocka av där. Eller också skickar jag pengar så får hon köpa själv, hon har ju tillgång till leksaksaffär och annat.

Utbudet är inte så stort här; typ bara Coop & ICA, som har ett väldigt begränsat utbud av leksaker (de säljer ju främst mat). Jag brukar shoppa online men då ska jag ha gott om tid, eftersom jag alltid lyckas hitta (utländska) firmor som tar en eeeevighet att få ut grejerna. Nå, killarna börjar vara så stora nu att de blir glada över att få ”bara” pengar, men nog vill jag ändå ge paket. Julklappar ska slås in och lagras under granen, så är det bara!

Typiskt mig, så fort det börjar komma nattfrost, börjar jag redan oroa mig för julen. 🙄 Nu ska jag först och främst njuta av hösten, eller hur?

UPDATE
Jag har mina ”spioner”! 😉 När jag skulle åka tillbaka till jobbet efter lunchen, stannade en förbipasserande fotgängare (jag har glömt vad hon heter, vi är bara ytligt bekanta) och meddelade att min katt varit i slagsmål längre ner i kvarteret. 😆 Så kan det gå när Siri varit inne hela fm, då har hon mycket överskottsenergi.

Vädret kanske ni undrar över? Halvmulet eller växlande molnighet är väl närmast; just nu mulet men här och där bryter solen igenom. Det är ganska kallt, typ 9-10 plusgrader, men det blåser inte lika mycket som tidigare. Det var förstås nattfrost inatt igen, men det är bara att tacka och ta emot – så länge det inte kommer snö.