Allmänt

Mikropaus

Ibland behöver man en mikropaus* för att sedan komma igång igen med förnyade krafter. Just nu kände jag att det var läge för en sådan. Siffror och bokstäver snurrar framför ögonen (och i hjärnan) på mig, allt medan pappershögarna växer under den strida strömmen av besökaree och telefonsamtal. Post-it-lappar i alla regnbågens färger** klär de närmaste ytorna.

Jag tackar ibland min lyckliga stjärna att jag ofta har ett anteckningsblock inom räckhåll hemma, både vid sängen och framför TV:n. Det är ju där man kommer ihåg att GLÖMINTERINGA eller KOLLAUPPATT. Då skriver jag upp det (vad det än är) och kan släppa tanken sedan.

Dagens väder – för den som undrar – är just nu *vänder mig om och kollar eftersom jag sitter med ryggen mot fönstret* gråmulet och blåsigt. Konstigt? Jag vill minnas att det var soligt när jag var hem på lunchen (och det är inte så länge sedan) men det kanske var igår? Blåsigt har det varit sedan igår kväll. Varmgrader både dag och natt, så snön tinar med en himla fart.

Nå nu. Nu har jag pausat färdigt – för den här gången.

[tags]mikropaus, post-it, anteckning, väder[/tags]

*) Inte att man stoppar något i mikrovågsugnen, utan en mikroskopisk pausvila (framför allt av hjärnan).

**) De är inte på något vis färgkodade, utan jag tar en ny färg på blocket när jag gjort slut på det gamla. (Just nu ett grönt med några lappar kvar, som snart blir ett nytt fräscht ljusgult.)