Allmänt

Torkväder

OK, bara för att jag stoppade tvätten i tumlaren, som bråkar med mig och stannar efter 10-20 minuter så jag får gå ner och slå igång den igen när jag har tid, så är det perfekt torkväder utomhus. Blåsigt, lite grått, men ingen nederbörd. Jaha. Typiskt. 🙄 Nå, jag skulle kunna köra några maskiner med handdukar medan blåsten håller i sig, då torkar de fort. Något att tänka på under lunchen, för jag hann inte ner i källaren i morse. Snoozeknappen är min bästa vän under veckorna, vi har utvecklat ett stadigt förhållande. 😉

Jag somnade (förstås) ifrån Midsomer igår, men det går ju att se avsnittet via Playtjänsten. Kanske ikväll, jag kan börja se programmet tidigt så jag inte hinner bli så trött. Jag har ju svart bälte i soffsovning så tydligen har A varit förbi in och lämnat nyckeln till caben medan jag snarkade gott framför TV:n. Han besiktade den igår, så hans ordinarie bil stod hos mig på kvällen, men den var borta när jag vaknade till sent på kvällen (efter Midsomer) och var ut och rökte. (Caben bor i mitt garage när den inte används.)

Det är hjärtskärande att gå upp och klä på mig i sovrummet varje morgon. Då har froppisen fått mat (och eventuellt varit ut) så hon ligger och sover stenhårt i min säng. Varje gång jag rör vid sängen, eller henne, eller pratar åt henne, studsar hon till när hon vaknar. Hon hör ju så dåligt, och när hon dessutom sover är hörseln ordentligt nedkopplad. En liten tant har hon blivit. Hon fyllde ju 17 i söndags, vilket motsvarar 84 människoår, vill jag minnas. Nå, så länge hon är pigg och frisk är det ingen fara.

Jag är lite besviken på den ljudbok jag lyssnar på just nu. Den är nr 7 i en serie och nr 6 slutade med en cliffhanger – som inte alls nämnts (än så länge) i nuvarande bok?!? Nå, det är många timmar kvar att lyssna, det kommer väl. Efter några böcker i serien börjar personernas bakgrundshistorier sno ihop sig i varandra, med tillbakablickar från olika personers perspektiv. OK, jag får lite mer kött på benen om deras inbördes förhållanden till varandra – kända av båda eller okända av den ena – men jag vill ju veta mer om cliffhangern! 😉

UPDATE
Jag ägnade inte tvätten en tanke under lunchen, men kanske ikväll? Jag försöker frenetiskt jobba in en del av den flextid jag frikostigt spenderat under de två första veckorna efter semestern: sovmorgnar, långluncher och tidiga avslut har tärt på de insamlade timmarna. Det tar minst dubbelt så lång tid att samla ihop minustid, som när saldot står på plus – konstigt?!? Annars borde det inte vara någon skillnad mellan två timmar plus, respektive två timmar minus, men det känns som att de två minustimmarna tar flera månader att få ihop. Så fort jag kommit över noll går det däremot snabbt att fylla på mer i potten. 😳

Det är fortfarande lugnt på jobbet, vilket är jätteskönt (eftersom vi jag har köksvecka). Lite tråkigt, bara, att jag sällan kommer ihåg att dricka kaffe på em, eftersom ingen annan i korridoren påminner mig att det är dags. När jag väl själv kommer ihåg kaffet är det ofta nära hemgång, så då ids jag inte.

Dagens postskörd hade med sig mycket åt mig att göra, förutom att folk har ringt och frågat om de mest underliga saker…? Det måste bero på att det är sommar, sol och semestertider, för jag får frågor om allt möjligt som inte alls ingår i jobbet. Folk börjar lite smått med en fråga som hör till mitt jobb, och så ”passar de på” när de äntligen har någon på tråden: kan jag hjälpa till med ditten eller svara på datten? Eeehhh, jag försöker tala om att det inte är mitt bord, men ofta kan jag åtminstone hänvisa dem till rätt person eller avdelning.