Allmänt

Morgonregn

Det regnade ordentligt i morse, och har nog regnat en del även under natten. Nå, det slutade innan jag for till jobbet, så nu hoppas jag på uppehåll resten av dagen, eftersom jag lämnade paraplyet hemma. 😉 Katterna har varit ute inatt men kom in och åt i morse. Siri gick upp och lade sig medan Sigge absolut skulle gå ut igen. Ja, ja. Jag åker ju hem på lunchen och får då se om någon vill byta plats, från in- till utsidan eller tvärtom.

Det blev en lång dag igår så när jag väl var hemma och hade fått i mig lite mat, somnade jag som en stock. Tyvärr alldeles för tidigt och alldeles för hårt, men jag fick åtminstone några timmars sammanhängande sömn, innan jag var uppe igen. Jag får ändå ingenting gjort där hemma, men Planen är att börja röja ikväll – om jag orkar. 😳

Jag är i valet och kvalet: handla under veckan (senast torsdag) eller skjuta upp det till efter helgen? Eftersom det blir marknad fr o m fredag, så är det bäst att bunkra lite mat i förväg. Det är svårt att ta sig till affären med bil när marknaden är igång. På fredag vet jag inte ens hur jag ska ta mig till jobbet, men det kan gå att lösa via bakgatorna. Alternativt att jag samlar ihop hemarbete och jobbar hemifrån på fredagen, och tar tillbaka jobbgrejerna och -datorn på måndag.

Vi hade en diskussion om marknaden när vi var hos B i söndags. Nu har den tappat sin tjusning, även för dem, i och med att juniorerna blivit äldre och har sett allt många gånger förut. Själv har jag inte gått på marknaden på flera år, annat än de år jag jobbar markandsfredagen; då går jag ut under lunchen, till närmsta matstället och köper min lunch där. Sedan går jag tillbaka till jobbet igen. Punkt. Det är vad jag sett av marknaden de senaste åren.

Kvällens middag blir nog våfflor, alternativt pannkakor, då jag har mycket mjölk som gått över tiden. Jag vet att den håller mycket längre än datumet på paketet, men jag har förköpt mig på just mjölk. När jag kom hem efter senaste handlingsrundan upptäckte jag att det var gott om mjölk i kylen – och ändå hade jag köpt mer! 😳 Nu har all mjölk hunnit bli gammal, men är ändå användbar (så länge jag inte serverar den åt någon av juniorerna som misstänksamt kollar alla datum 😉 ) i flera dagar till.