Matsedel

Matsedel v 39

Måndag
Pizza (rester)

Tisdag
Korv Stroganoff m pasta

Onsdag
Rester

Torsdag
Ugnskyckling m ris

Fredag
Rester

Ett nytt försök till matsedel. Viktigt vetande (för den som bryr sig) är att tisdagens korv Stroganoff kan bli ugnskorv m potmos istället. Den som lever får se. 😉

Allmänt

Första frosten

Det var frost på bilrutorna i morse, och dagen verkar inte bli mer än 5-6 grader varm. Äntligen är hösten här ”på riktigt”! 🙂 OK, det var frost redan igår (söndag) men då blev det ändå ganska varmt under dagen. Både lördag och söndag har solen skinit, och luften har varit hög och klar.

Eftersom jag hatar att laga mat åt bara mig själv blev det pizza igår (thaivagnen har stängt för säsongen); en som jag åt direkt, en som jag sparar till middag idag. Jag iddes inte fara och handla efter jobbet på fredag, det var sååå många bilar på affärens parkering så jag tänkte fara senare. Det vet ju alla hur det går med den föresatsen, så det blev att jag handlade i lördags istället. Kom hem, packade in varorna och insåg att jag inte köpt någon ”mat”, bara tillbehör (och snask…). Ja, ja. Jag överlevde (läs: smörgås).

Så på söndag fick jag ett SMS att jag behövde hämta ut mitt paket. Attans också, det glömde jag (!!!) när jag väl tagit mig igenom affären i lördags! 😳 Efter diverse förhalningar bar jag ut återvinningen till bilen, ringde och beställde pizzorna, och for förbi affären (efter att ha tömt påsarna med återvinning) för att hämta paketet innan jag åkte och hämtade maten. Väl hemma öppnade jag paketet – och upptäckte att kjolen jag beställt inte fanns med! Kollade mailet med min beställning, där det tydligt stod att kjolen kommer om 3 veckor… Jaha. Nå, jag har annat att klä mig i, men lite snopet blev det allt.

Jag har börjat lyssna på en ny bok; ”Relik” av Denise Mina. Den har en lite rörig början men det tar en stund för mig att komma in i historien. Eller rättare sagt, historierna, för det är flera som varvas med varandra. Nå, den håller mig sällskap i köket (och bilen, vid längre resor än till och från jobbet).

UPDATE
Det var mycket riktigt bara 6 grader under lunchen, förutom att det regnade… 🙄 Nå, är det höst så ska det vara höstväder, eller hur? Jag uppgraderade min outfit genom att byta ut den tunna grå koftan jag hade under fm till en tjock mönstrad fleecekofta under em. Nu ska jag väl ändå slippa frysa?

Finessen i det hela är att jag alltid är frusen fram till lunch, medan jag efter lunchen har fått upp värmen och ofta slipper ta på mig kofta. Få se hur det går idag, om jag får ta av koftan efter någon timme? 😉 Det är ett klimakteriesyndrom, tror jag; jag har tidigare alltid varit varm och kunnat gå i kortärmat hela vintern, men efter klimakteriet har jag blivit mer och mer frusen av mig.

Eftersom kjolen jag beställt blivit försenad, passade jag på att beställa mer kläder (från en annan firma). Inte nu för att de kommer snabbare än kjolen, men baraföratt. 🙄 Jag kände att jag behövde mer nya plagg, så enkelt är det. Just vinterkläderna bär man så länge och så ofta under så många månader, att man blir less. Nu kommer jag att ha åtminstone några nya plagg att rotera med de gamla vanliga.