Allmänt

På krigsstigen

Nu är jag på krigsstigen! Nä, det är inte så farligt som det låter, men jag har hamnat i en diskussion på jobbet där jag har bestämmanderätt mot de som tjatar emot mig. OK, jag kan ge med mig – men inte utan kamp! 😈

Annars har det regnat och regnat i flera dagar, men just i morse var det uppehåll. Då har det börjat blåsa istället, och mer regn väntas. Siri har varit ute hela natten – hon blir så vild och får så mycket spring i benen (i hela kroppen, faktiskt) när det blåser. Hon kom in i morse, alldeles utmattad av allt springande, och ligger nu och sover, antingen i soffan eller dubbelsängen.

Jag handlade inte igår heller. Det går kanske att skjuta upp ännu en dag, men samtidigt är det skönt att slippa handla på fredagen, då ”alla andra” ska fylla på inför helgen. Min matsedel har (förstås) spruckit, då jag inte handlat de varor jag behöver för de planerade middagarna, men jag har ändå mat så jag klarar mig.

Vi ska ha arbetsplatsträff idag, och jag blir väl sekreterare – som vanligt. Egentligen vill jag inte vara ständig sekreterare (det låter som att det är Svenska Akademien det handlar om 🙄 ) men det går snabbt att krafsa ihop ett sammandrag av vad vi tagit upp. Värst är när jag själv har någon punkt att ta upp, det är svårt att hinna skriva och diskutera samtidigt.

Vi är ett bra gäng, vi på min avdelning. 🙂 Nykomlingar tas väl om hand, vi diskuterar och löser saker tillsammans – det finns alltid någon som har en lite annan infallsvinkel på saker som tas upp – utan att någon känner sig utpekad eller mindre värd. Vi arbetar efter den principen att ”det finns inga dumma frågor”, för om man inte frågar får man inga svar, och om man missuppfattar en sak kan det bli fel som tar lång tid att rätta till.

Igår, t ex, hade jag en besökare som jag fått skickad till mig från en annan avdelning. Jag fick förklara, lugnt och tydligt, vad som gällde och hoppas h*n förstod varför det blivit som det är. Jag var Superpedagogisk, för då jag var förvarnad att personen skulle komma, hade jag i förväg skrivit ut de papper jag behövde och – håll i er! – t o m använt överstrykningspennor i olika färger för att förtydliga det jag berättade. 😆 *gör vågen*

UPDATE
Jag kan inte låta bli att berätta att jag fick fantastiska lovord om min instruktionsfilmer från ytterligare en chef idag! 🙂 Jo, jag vet, eget skryt luktar illa, men jag har jobbat hårt för att få till dem. Det var mycket svårare än jag trodde.

Angående dagens start så har jag grävt ner stridsyxan och istället knuffat över ärendet på den som gnällde mest. Jag är en snäll och fredlig person, så nu passade jag på att dumpa över min del av arbetet på henne. Om inte hon vill släppa sin del så får hon ta hela biten. Slit den med hälsan. He he. 😈