Allmänt

Mygghelvetet

Jag har försökt förtränga dem, men nu går det inte längre att ignorera fakta: myggen är här! 🙁

Till min stora glädje har syrenen slagit ut bredvid altanen! Inte helt och fullt, men de flesta blomklasarna har börjat öppna sig. Tyvärr *nu muttrar jag* gör myggen det omöjligt att öppna altandörren och låta syrendoften sprida sig i vardagsrummet denna soliga, vindstilla kväll.

OK, de står inte och håller igen dörren för mig, men då jag är utan myggnät till altandörren, blir det så jobbigt att ha den öppen. Inte just när den är öppen, men senare – när myggeländena börjar gnälla runt öronen på mig och förser sig med mitt blod.

Jag är ju inföding, och borde vara van vid mygg, men de första myggen är värst. Det känns som att de är vassare, ger mer klåda och gnäller mer än de som kommer senare. Eller också är det att jag vänjer mig, allt eftersom tiden går. Efter de första 200 myggbetten känns myggen inte lika irriterande längre.

[tags]mygg, syren[/tags]

2 kommentarer på “Mygghelvetet”

  1. Syren? Den började blomma sista veckan i april och vissnade tidigare i veckan. Mygg vet jag inte vad det är. Här blåser väl för mycket trots vattendraget i form av hav.

Kommentarer är stängda.