Allmänt

Skatt

Snart kommer skatteåterbäringen. Hipp hipp hurra. Ungefär. Det är inget stort belopp jag får tillbaka, men jag slipper åtminstone betala (som en del andra får göra).

Jag har redan planer på hur jag ska investera nästa lön. Den ska räcka till både räkningar, midsommar och marknaden. Hmmm. Det löser sig nog. Jag har en enastående förmåga att dra in på onyttor för att ha råd med andra onyttor. :mrgreen:

Angående onyttor, så borde jag börja samla ihop de böcker jag ska beställa till semestern redan nu. Under semestern brukar jag sitta på min ljugarbänk under björkarna och läsa böcker, och då måste det vara pappersböcker.

Ljudböcker fungerar inte alls lika bra, för folk som passerar efter gatan stannar gärna och pratar en liten stund, eller grannhundarna sätter igång och skäller (gärna båda störmomenten i kombination). Dessutom vill jag ha vissa författare som ”riktiga” böcker, jag vill känna böckerna i handen och se dem i bokhyllan.

Problemet är att jag drabbats av flera vågor av ljudböcker, från olika håll, så jag har fullt upp med att försöka hinna lyssna igenom dem. Dessutom har en av mina favoritförfattares senaste bok landat i min närhet som ljudbok… Jag vill ju läsa den som vanlig bok – men hur ska jag kunna låta bli att höra den? *ve och fasa*

Vädret ser ut att bli regnigt ett par dagar framöver (det regnar inte än, är bara mulet) men enligt prognosen ska det bli bättre framåt helgen. Jag ser för min inre syn* hur jag klipper gräsmattan torsdag samt ev fredag kväll, beroende på väder.

Om ett par veckor kommer min nya jobbkontorsstol. Jag ser fram emot den, för stolen jag har nu är verkligen inte skön. De få inställningar som går att göra fungerar inte fullt ut, t ex går det att fälla upp ryggstödet – men inte att låsa i uppfällt läge (inte i nedfällt läge heller, så det jämnar ut sig).

[tags]skatteåterbäring, böcker, semesterläsning, ljudböcker[/tags]

*) Självklart borde jag skriva att jag ”visualiserar” saker, men det låter så konsultaktigt att jag låter bli.