Allmänt

Insikt

Det är bara att inse: den där att-göra-listan jag gjorde för hemmabruk blev ingen hit. Hittills har inte många punkter blivit åtgärdade, och den ger mig mest bara Ångest över allt jag borde göra men inte får gjort.

Samtidigt är det väldig bra att kunna skriva upp små ”ärenden” som behöver åtgärdas, men just i det ögonblicket har jag inte tid. Istället för att bara tänka jaggördetsen och så glömma bort allt, kan jag skriva upp det för att – när det är gjort – stryka över det.

Slutsats: en lista är inte bra, en lista med överstrukna punkter är jättebra. Då känns det som att jag uträttat något.

Som läget är just nu, så somnar jag tidigt varje kväll, vaknar sent, är vaken några timmar, för att sedan somna igen. Inte bra för arbetsmoralen hemma. Jag får ingenting gjort – nästan. (Att tvätten fortfarande är ovikt är det väl ingen som är förvånad över?)

Men jag har en idé om hur jag ska få listan att bli mer lockande: jag stryker rubriken (”Veckans lista”) så ser det genast ut som att jag kan sprida göromålen under en längre tid, inte bara en vecka. Det känns genast lättare! 🙂

[tags]att-göra-lista, arbetsmoral[/tags]