Katter

Testad och godkänd gamling

Idag har jag varit med gamlingen till veterinären. Med hjälp av (delvis) foderbyte har hans mage blivit mycket bättre sedan förra veckan, men tandsten skulle skrapas och han skulle få en avmaskningsspruta.

Hon klämde och kände, på bl a njurarna, lyssnade på hjärta och lungor, och tyckte gamlingen var i bra form för att vara så gammal! Dessutom hade han väldigt lite tandsten, jämfört med vad jag trodde han skulle ha, så besöket gick snabbare än beräknat.

Innan vi gick hem gav vet honom även en uppvakningsspruta, så lagom tills jag burit in transportburen hemma och öppnat dörren till den, var han på benen. Skönt att se honom stappla omkring – mindre skönt att han straffar mig hela kvällen, genom att nonchalera mig och hoppa undan så fort jag försöker klia honom…

Nå, katter gör så – det är inte första gången jag varit med en katt till vet – och snart har han glömt det. Han är lite extra sur ikväll, eftersom jag vägrar släppa ut honom (då han varit sövd idag), men han får vänta tills imorgon. Fräsch låda finns inomhus om han måste göra det som behöver göras.

Som extra bonus fick han även en B-vitaminspruta (stackars gubbe, flera sprutor på samma gång) ”för pälsen”, som vet sade. Redan ikväll har han mjuk och fin, direkt silkeslen, päls – det var snabb verkan!

[tags]veterinär, gammal katt, tandsten, sprutor[/tags]