Allmänt

När båset är tomt

”Man saknar inte kon förrän båset är tomt” är ett talesätt som passar rätt bra just nu. Jag diskuterade med en av mina grannar om de slocknade gatubelysningarna i området. Det har blivit mer och mer mörkt, allt eftersom lysena slutat fungera. Jag är rädd att köra på någon när jag åker hem från jobbet, då det är kolsvart efter gatan precis i korsningen där jag svänger.

Jag ser inte om folk promenerar på gatan jag svänger in på, och där finns inga trottoarer utan de gående går en bit ut på vägen. Gärna i mörka kläder utan reflexer… Skolungdomar på väg till/ från träning eller folk från äldreboendet som slutat sitt pass lagom tills jag ska hem på kvällen.

Min granne brukar promenera på kvällarna och har sett hur mörkt det blivit på vissa områden. Hon hade felanmält det, men bara gatlyset närmast dem. Jag ska skicka in en felanmälan för hela området för att se om det får lite fart på reparationerna. Visst är det kallt för personal att jobba utomhus under den här köldvågen, men vi ska väl inte behöva vänta till våren innan gatlysena fixas? *hmpf*

Hälsningar från surkärringen
😉