Allmänt

Dagens goda gärning

Jag hann med dagens goda gärning redan innan jag kom in på jobbet. 😉

I vanlig ordning var jag lite sen, men såg ändå att det satt en (okänd) man på en av bänkarna vid parkeringen. Plötsligt hallåade han åt mig, samtidigt som han kom närmare, och undrade om jag kunde hjälpa honom – om jag hade Swish?!? 😕

Han hade drabbats av att han hade för lite pengar kvar på sitt kort, bara kontanter i plånboken. Tyvärr tog inte bussen kontanter, bara kort, så han ville byta en femhundring mot att jag swishade samma summa till hans konto. Det var snabbt ordnat* så jag hoppas han hann med 8-bussen. 😉

Jag har faktiskt ingen koll på om affärer, mackar och matställen tar emot riktiga pengar numera, då jag alltid betalar med kort. Grillen bredvid jobbet har slutat ta emot kontanter, där vill de bara ha kort, men det är enda stället jag provat betala med riktiga pengar på länge. *i-landsproblem* Mest beroende på att jag sällan har några pengar i börsen nu för tiden.


*) Mina juniorer suckar och skakar på huvudet, men jag fick faktiskt både pengar och ett stort tack av honom.