Allmänt

Nattfrost

Äntligen kom den, nattfrosten jag väntat på och längtat efter! 🙂

Tyvärr satt den som cement på bilrutorna, men efter en stunds tomgångskörning fick jag loss det mesta och kunde köra till jobbet. Nu har jag upptäckt att jag inte når att skrapa hela rutan på en så hög bil 😳 men det är en petitess. Till slut lossnade ju det mesta.

Kvällens uppdrag, efter matlagningskursen, blir att försöka köra in i garaget utan att slå loss någon av backspeglarna… (Jag har kollat – de går att fälla in när motorn är igång, även om de annars fälls ut automatiskt när man startar motorn.) Väderprognosen visar snö (!!!) imorgon, även om jag misstänker att det blir väldigt regnblandat.

Jag var lite sen att stiga upp i morse. Snoozeknappen är min bästa vän ibland, men ibland blir vi lite för vänskapliga med varandra. 🙄 Jag har dock flex att använda. så jag kom ändå till jobbet inom ramarna som satts. Vissa är morgonmänniskor, andra är det inte. Jag hör definitivt till den senare kategorin.

Igår gick ett av mina favorithalsband av! Som tur var, var jag hemma och upptäckte plötsligt att något kittlade i behån: där var halsbandet. Jag har flera långa halsband, men det där var ett av de kortare. Ibland har jag kofta som stängs med en brosch, och då brukar jag använda ett kortare halsband (som inte fastnar i broschen hela tiden).

Nu är koftsäsongen inne, så jag måste nog uppdatera mitt förråd av halsband. Inte köpa några nya (även om jag väldigt gärna vill göra just det) utan gå igenom mina korgar med smycken och plocka fram några kortare halsband, samtidigt som jag plockar undan några av de långa. Det kommer att kännas som att jag varit och shoppat, för jag har massor av halsband som jag glömt bort att jag någonsin köpt. 😉

Dagens uppgift blir att förbereda inför torsdag-fredag. Jag planerar att jobba hemifrån de dagarna, så jag får sitta ifred och fixa och trixa med arbetsuppgifter och skrivningar jag behöver göra i lugn och ro. En av skrivuppgifterna tar aldrig slut, känns det som: ju längre jag jobbar med den, desto mer växer den. 🙄 Idag fixar jag de utskrifter jag behöver ta med mig hem, och så måste jag sortera in i pärmar. Det papperslösa kontoret har vi inte märkt av än så länge, men vi jobbar på det. 😉

Jag har fortfarande inte handlat för veckan, men har klarat mig rätt bra ändå. Idag är det dags, då både kaffe och cigg sjunger på sista versen. 😉 Kattmat finns ännu kvar, då jag shoppade två kassar senast jag var på Rusta. De har alltid extrapris på något märke av kattmat, så jag brukar bunkra upp ett litet lager när jag handlar där.

Min katt är inte kräsen *host host harkel*, annat än att hon inte gillar de påsar som smakar ”oxkött” (oavsett märke), så jag köper flera lådor av det billigaste märket jag hittar. Passade på att tipsa B om det, då hon nu skaffat katt. Hon har ju lite närmare till Rusta, så hon kanske inte behöver bunkra, men då vet hon.