Allmänt

Tisdag

Kursen jag satt på nästan hela dagen igår var på sitt sätt bra, men jag kanske inte var riktigt rätt målgrupp. Det var mycket info till systemförvaltarna – vilket jag inte är – men utbildarna var bra. Men jag smet tillbaka till jobbet så fort jag kunde. 😉

Vädret idag verkar bli kallare. Det var runt +10 på altantermometern när jag var ut och rökte första morgonröken (medan kaffet kokade) men bara +4,5 grader på termometern i hallen när jag kollade på den innan jag for till jobbet. Nåja, jag vill ju ha lite kallare, så jag klagar inte. Det såg ut – på väderprognosen – som att det skulle komma snö framåt veckan, men det tror jag när jag ser det. Däremot vill jag ha regn, mycket regn.

Jag kanske far och handlar idag, både på affären och Apoteket. De delar parkering, så det är fort gjort att ta båda två på samma vända. Matlådor finns i kylen, så det är inte bråttom med handlandet, men det är lika bra att göra undan det. Jag brukar ju skjuta upp handlandet så länge jag kan, men då hinner listan bli så lång. 😉 Allt möjligt hinner (börja) ta slut, så listan blir lång även om det inte är särskilt mycket mat jag egentligen behöver köpa.

För någon vecka sedan köpte jag gröna kärnfria vindruvor på extrapris, men de har blivit stående på köksbänken till igår. De var supergoda! 😯 Nu måste jag kolla om de finns kvar, för de var fantastiska – fast de stått i rumstemperatur en vecka (eller två…) så var de härligt krispiga i konsistensen, inte så där segskaliga som vindruvor annars lätt kan bli. De var dessutom väldigt söta och goda, och – som beskrivet – kärnfria.

Jag lyssnar i små portioner på ”Lögnen” av Linwood Barclay. Boken ingår i en serie han skrivit om invånarna i Promise Falls, där jag tror jag läst åtminstone en, kanske två böcker tidigare. En del ”bakgrundshistoria” kommer jag plötsligt ihåg när små förklaringar/ hänvisningar dyker upp i texten. Det går ändå bra att lyssna, även om det är länge sedan jag läst/ hört den (de?) tidigare böckerna. Det är som vilken annan serie som helst; böckerna är fristående, men man får en bättre helhetsbild om man läst alla (helst i rätt ordning).

UPDATE
Plötsligt händer det – den Stora Tröttheten rullar in… Jag känner (nästan) varje dag att jag väldigt gärna skulle vilja slippa telefontiden vi har efter lunch. Just då är jag antingen 1) jättetrött efter maten eller också 2) vill jag gärna börja med något annat, som inte går att avbryta när jag väl börjat.

Idag försöker jag lista ut en tidigare (av mig) oanvänd finess i ett program vi använder, en finess som skulle göra livet betydligt mycket enklare. Problemet är att jag inte kan avbryta och göra något annat när jag väl börjat jobba med finessen, för då slänger programmet ut mig. Inte nog med det, jag måste göra en omstart för att kunna logga in igen (eftersom det inte är jag, utan programmet, som loggat ut mig). *mutter mutter morr* Det är väl en säkerhetsgrej, men ack så irriterande!

Så nu väntar jag ut telefontiden – som känns oääändligt lång – och telefonen är knäpptyst. Men jag vet att så fort jag loggar in i det tidigare nämnda programmet så ringer telefonen igen. (Jag har försökt ett par gånger.) För att ytterligare reta upp mig på programmet, så är det en typisk uppgradering. Helt plötsligt ändrades hela gränssnittet i det program vi använt länge, och ingen har fått någon utbildning i hur vi ska använda den nya modellen?!? Förutom att utseeendet är nytt, har fler finesser kommit till – men utbildning ingår inte i uppgraderingarna…. Vi kör lite ”learning by doing” efter uppgraderingen, medan vi använder oss av alla tillgängliga svordomar som finns.

Förutom att jag väldigt gärna vill lära mig den eftertraktade finessen jag försöker lista ut, så är jag även jättetrött. Första timmen efter lunch är ju värst, men just idag är den snudd på outhärdlig. Jag tror jag ska föreslå att vi börjar köra siesta, med en tupplur efter lunchen, så är man piggare sedan. 😉