Allmänt

Ny månad

Oj, så snabbt veckorna går! 😯 Jag har varit till B & gänget, både för att visa upp nya bilen, beundra deras nya bil, och leverera årets julkalender (som hann komma lagom till helgen). Lille E hann jag se en skymt av innan han försvann till en kompis, men vi spelade sällskapsspel med lille J, B och jag. Han är så duktig på att båda läsa och räkna nu, det är inte klokt så fort de blir stora.

När jag nu varit på långkörning har jag hittat ett par nya finesser i bilen. Det är inte klokt, allt som de hittar på! Nu vet jag hur jag ska lyckas få torkararmarna att stanna i uppfällt läge, så jag kan vinkla upp torkarbladen från framrutan. Annars stannar de i nedfällt läge, under kanten på motorhuven, så de inte går att vinkla upp. Dessutom har jag hittat hur jag får bilen att själv välja hel- eller halvlyse! Fantastiskt – bilen bländar själv av när man möter någon eller kommer upp nära bakom någon, och där det är gatubelysning. 😯

Inga godis-eller-bus-ungar kom förbi den här helgen, bara för att jag köpt hem godis. Ja, ja. Jag kan nog offra mig och äta upp det själv. 😉 B skulle gå en runda med gossarna under söndagskvällen, då grannskapet skyltat med att det är söndag som gäller för godisutdelning. Praktiskt, då är det samma dag/ kväll för alla, annars hade det blivit utdraget under hela helgen.

Vi beställde lunch via Foodora när jag var hos B, och middagen fixade jag på matstället N (två hämtpizzor) som jag ändå passerar på vägen hem. Då har jag middagen fixad för idag också, men jag skulle verkligen behöva handla idag. Nu har jag skjutit upp handlandet så länge att kattmaten tagit slut! 😳 Som tur var hade jag en konservburk med kattmat längst in, längst bak i skafferiet, men froppisen är inte nöjd. Hon klagar och gnäller, men vill hon inte äta burkmat (i vanliga fall får hon påsmat) så finns det även torrfoder och vatten.

Jag gick runt och ställde om alla klockor i Snigelskalet igår kväll (hann inte innan jag åkte till L) men väcktes strax före 03:00 av ett ihärdigt pipande: ett batteri behövde bytas. Inte brandvarnaren, utan den digitala termometern i hallen. Där for den goda sömnen all världens väg, innan jag hittat och bytt ut batterier i mackapären. Jag lyckade somna om en stund, vilket gjorde att jag var jättetrött när väckaren väl ringde – men det är smällar man får ta. 🙄

Idag upptäckte jag att klockan jag har på kontoret behöver nytt batteri, då den visar helt fel tid – inte bara en timme utan flera. Få se om jag kommer ihåg att ta hit ett nytt AA-batteri efter lunch eller om det dröjer någon dag (eller två eller tre…)? Klockan i bilen verkar ha ställt om sig själv idag, däremot visade den fel tid igår – tror jag. Jag är inte helt säker på vad klockan egentligen var när jag åkte hemifrån, men tror att den fortfarande visade sommartid på väg till B. När jag åkte hem kollade jag inte alls på klockan, men i morse visade den rätt tid.