Allmänt

Minskad risk

Tja, eftersom alla i min närhet nu pratar om översvämningarna, så kan jag bara tillägga att risken för gräsbrand minskat betydligt, åtminstone på de översvämmade områdena. 😉 Jag bor så högt upp* att jag inte drabbas särskilt mycket av högvattnet, annat än om jag ska åka någonstans.

Min kollega A kunde köra en kortare väg till jobbet idag, då en gammal väg öppnats för trafik igen. Den gamla vägen är annars förbommad, så man måste köra den nyare vägen, men vid högvatten brukar de öppna bommen så man kan köra där. Ja, ja. Det går snart över – förhoppningsvis utan allt för många vattenskadade hus och vägar/ gator.

Katterna nattsuddar för fullt. De var ute inatt igen, men när graderna kröp ner till nollan kom de hem och skrek bakom fönstret. Nu låg de och sov gott när jag for till jobbet. Jag har själv börjat nattsudda en aning, även om det inte är planerat. Det är de ljusa nätterna som ställer till det. Jag borde verkligen få upp rullgardinerna. 🙄

Igår somnade jag och sov som en stock igenom Oak Island, men då var jag istället pigg och alert när programmet gick i repris mellan 02.00-03.00. Lite sent att somna om då, för lagom tills jag somnat började väckaren ringa… Jag älskar ju att snooza – och det höll på att gå illa idag. Plötsligt hade jag inga snoozningar kvar att göra! Det var bara att hoppa upp och sätta igång med att göra mig färdig.

Jag har börjat lyssna på Harlan Cobens ”Tills jag hittar dig” och den är – som vanligt, med alla hans böcker – jättespännande! Det är full fart redan från början! Jag lunchdejtar honom för fullt och ser fram emot att få göra en långkörning med honom senare under veckan. 😉

UPDATE
Idag vilade katterna inte lika länge som igår, de gick ut både två när jag kom hem på lunch. 😉 Vädret är soligt, inte lika blåsigt som igår, men det är fortfarande kallt i luften. Jag måste fara och handla efter jobbet, eller åtminstone handla på Apoteket: mina värktabletter tog slut i morse. Det skadar ju inte om jag handlar mat också, men jag får se hur det blir när jag är på väg hem. Det finns mat hemma, både det jag planerat för idag och annat. (Läs: jag har en mjölkliter som gått över tiden, som kan bli pannkakor.)


*) Nu låter det som att jag bor på en bergstopp, men det gör jag verkligen inte. Bara så pass högt att jag aldrig haft besvär av högvattnet.