Matsedel

Matsedel v 24

Måndag
Thaimat (rester)

Tisdag
Lax m pot o sås

Onsdag
Rester

Torsdag
Pasta m lax

Fredag
Rester

Den här veckan blir det mycket lax, jag köpte en laxsida förra veckan som behöver lagas till.

Allmänt

Dålig helg

Helgen började inte bra. Jag for och handlade efter jobbet, efter att ha gjort min medborgerliga plikt och röstat, och då låste knäna sig medan jag stod i kön till kassan; de gick inte att böja. Jag visste inte hur jag skulle kunna ta mig till bilen för att lasta in varorna, eller uppför bron hemma för att få in maten i huset – men till slut släppte det. 🙄 Nå, det var bara början – inget av det jag tänkt göra under helgen har blivit gjort.

Annars har helgen varit hyfsad, ingen nederbörd förrän i natt (och den håller fortfarande på). Katterna har hållit sig inom räckhåll, d v s inte så långt borta, och absolut inte vid/ i älven. 😉 Jag köpte gårdagens och dagens middagar av thaivagnen – men höll på att bli utan! Eftersom jag var sen, var maten slut (!!!) men J och B kunde fixa ett par andra rätter åt mig, istället för de jag brukar ta. 🙂 Jag är dem evigt tacksam att det gick att ordna!

Jag får se om jag gör matsedel den här veckan, det börjar vara lite hit & dit med planeringen för mig nu. Extrapriserna är mest på grillkött av olika slag, och jag grillar ju inte. OK, det går ju att steka köttet eller stoppa i ugnen, men jag vet inte vad jag är sugen på. Igår kom jag på ett alldeles eget recept jag skulle kunna prova, baraföratt. Vi får väl se, jag har mat hemma och behöver inte handla nu. 🙄

Jag fortsätter lyssna på boken jag börjat med, och varvar den med att läsa lite i en av Michael Mosleys böcker. Så tragiskt att han dött i en olycka i Grekland! 🙁 Jag gillade honom och hans olika sätt att alltid själv testa de råd och förslag han kom över, och saknade hans TV-program ”Trust me, I’m a doctor” när den BBC-kanalen försvann från mitt programpaket.

Jag försov mig i morse, ganska mycket faktiskt. 😳 Det har varit en händelserik natt, med terroristen Sigge som petat på mina fötter då och då för att han ville gå ut. Jag har släppt ut honom, och efter ett tag har han ropat bakom fönstret – då ville han in. 🙄 Siri kom in sent igår kväll och har sovit som en stock hela natten, men Sigge hade tydligen andra planer.

Från det ena till det andra, har ni sett dokumentären ”Vi ska ha barn”? Jag tycker det är bedrövligt, på alla sätt. Först och främst; om du hunnit bli 70 år utan att få barn, då är det inte meningen. Desto girigare är surrogatföretag som ser till att det sker, bara för egen vinning. Att barnen dessutom *spoilervarning* hamnat i flera olika fosterhem gör inte saken lättare. Var det ingen som tänkte innan beslut togs? Beslut att använda en surrogatmamma, beslut att tillåta så gamla personer att bli föräldrar, beslut att omhänderta och familjehemsplacera barnen? Det är så fel i alla led. 🙁 Ingen skugga över socialtjänsten, speciellt inte när man ser (i avsnitt 2) hur snabbt saker och ting kan förändras i den åldern…

UPDATE
Nu verkar allt regn vi tidigare inte fått komma… När jag for på lunch ösregnade det, min kofta blev genomblöt på nolltid. Katterna kom in en snabb sväng – men gick sedan ut igen!?! Visserligen satt de under tak (och under soffan), men ändå? Nå, de vill väl hålla koll på vad som händer under dagen. *rycker på axlarna* Jag bytte till en torr kofta, efter att ha kokat mig te till lunch, då det säkert inte var mer än max 17 grader i köket. Mina händer var alldeles iskalla – men nu är det sommar, alltså stängs inga fönster, hur kallt det än blir. 😉

Jag ser redan kommande ändringar i matsedeln, men så blir det ju jämt. 🙄 Planerande är inte min starka sida, då jag lätt glömmer eller hoppar över något led. Nu gjorde jag fynd i kylen, som byter ut ett par rätter – eller ”förslag till rätter” som jag borde kalla det. Ja, ja. Ingen skada skedd, det är ju bara jag som blir drabbad.