Allmänt, Foto

Årets första

Jag blev bjuden på årets första grillmiddag av A och C, och tog med en flaska rosa bubbel.* Drycken var faktiskt godare än den ser ut. Maten var också god; jag varvade buffén två gånger. 😉 God mat och gott sällskap var precis vad som behövdes!

Annars har helgen varit lugn och stillsam. Igår släpade jag upp en (bortglömd) tvätt från maskinen och hängde utomhus. Hör och häpna: det började inte regna innan jag hunnit får in de torra plaggen! 😯 Faktum är att det inte regnade alls, varken före eller efter tvätten var ute. Däremot har det blåst ordentligt, men då har myggorna hållit sig borta.

Vädret är gråare och kallare, men inte så det stör. Idag kommer kanske det efterlängtade regnet, för det är ordentligt torrt ute nu. Visserligen kom det en rejäl skur på lördag (jag trodde nästan grillningen skulle ställas in) men sedan kom solen fram igen och stekte obönhörligt över gräsmattor och annat grönt, så kvällen var fin.

Trots att jag handlade i torsdags, så glömde jag ändå köpa smör. Eftersom en stor del av min kost består av smörgåsar har jag nu ett akut läge, helt utan smör, då jag använt upp den sista klicken igår. Nå, det blir flingor & yoghurt till lunch, så slipper jag handla under lunchen. Däremot får jag fara direkt efter jobbet, då jag har annat jag behöver köpa också – t ex dagens middag. Jag gör ingen matsedel den här veckan, eftersom jag inte har någon som helst aning om vad jag tänker äta, men jag hittar säkert något i affären. 😉

Katterna mår gott och njuter av tillvaron. Sigge har sovit ute inatt och kom in i morse, då Siri – som sovit inne – gick ut. 🙄 Ordningen är återställd. Faktiskt har Siri slutat sticka iväg och gömma sig när jag kommer upp och sätter mig på dubbelsängen för att klä på mig. Numera ligger hon kvar – om jag inte försöker röra henne, då far hon direkt. Sigge, däremot, kommer alltid och lägger sig så nära mig han kan och vänder upp magen i vädret, så jag når att klia honom ordentligt. 😆

B med familj har varit på PSG, en fotbollsturnering, hela helgen. Jag skulle behöva åka till L någon dag snart, men eftersom jag måste boka in en service på bilen slår jag två flugor med samma smällare – eller hur det nu var. 😉 Det blir en snabb sväng under en vanlig veckodag, tänker jag. När jag har semester har jag nog mer tid att hälsa på – beroende på hur deras semester ser ut, förstås.

UPDATE
Oväntade följder… 😯 Så här i semestertider råkar folk ut för både det ena och det andra, vilket kan få följder i flera led. En kund har hamnat i kläm men jag kan inte göra något åt saken, då felet ligger hos ett annat företag. Kunden har inte tänkt igenom saken ordentligt, och nu är det för sent att göra något åt det, från min sida, i alla fall. Jag kan inte göra något åt att kunden är en ärthjärna, eller hur? Kunden får nu själv försöka få tag i folk som gått på semester, för att få hjälp – lycka till med det. 😈

UPDATE 2
Det kom en regnskur lagom tills jag var på lunch, men bara en stillsam variant. Inget ösregn som flödar längs gatorna, bara ett stillsamt droppande på bilen. Jag fick spruta spolarvätska på vindrutan, för de få dropparna gjorde bara att rutan blev ogenomskinlig när jag slog igång torkarna. Nåja, det blir nog bra, det här.

Jag har faktiskt – angående bilen – bokat en tid för service nästa vecka. Skitdyr service, är väl bäst att säga, men den måste göras. Lampan (texten) som talar om för mig att ”det är dags för service” har lyst ett bra tag men jag har inte hunnit boka tid tidigare. Idag är det paradoxalt nog lite mindre att göra, även om jag är ensam på min avdelning just idag.


*) Jag måste faktiskt flika in att vår Systembolag har ett välsorterat utbud av alkoholfria drycker, trots att det är en liten butik. Visserligen hade jag spanat in den där persikodrycken i förväg, men hittade mycket annat – främst i burk (!) – som jag passade på att bunkra upp. Nu slipper jag gå till Bolaget fler gånger i sommar!