Allmänt

Framsteg

Det går framåt med byggandet för A, när han nu har semester (tillsammans med valfritt antal ungar)! När jag kom dit var altanen flerdubblad och ett uterum (!) stod på plats! Inte färdigt, men nästan. Det hade jag ingen aaaning om, att ett så stort bygge var på gång. Jag visste att altanen skulle utökas, men uterummet hade jag missat helt. Nå, det blir fint i alla fall, när det blir klart. 🙂

Bilen gled smidigt igenom servicen, inga problem hittades, och nu är allt som ska bytas ut utbytt (filter, oljor, etc). Jag fortsatte att lyssna på boken även på hemvägen, då historien är spännande (men en aning förvirrande, jag begriper inte riktigt vem som är vad och varför, men det klarnar kanske så småningom) trots den tråkiga uppläsaren.

Det blev middag från Max igår, däremot blev det inte någon resa till Biltema. Med lite tur tar jag mig dit på söndag istället. 🙄 Siri – som jag skulle köpa klippmaskinen till – är för övrigt inte hemma, hon har antingen tappat halsbandet eller flyttat in i en grannladugård längre ner på gatan. Henne har jag inte sett sedan hon ätit middag igår men jag ids inte börja spåra henne än. Rätt som det är kommer hon hem och då kan jag kolla om hon har halsband eller inte. (Vädret har varit bedrövligt, så jag förstår om hon boat in sig i ladugården tills regnet lugnar sig.)

På tal om Maxmiddag, så slog jag till på en Lyxshake till efterrätt när jag ändå var i drive-in-luckan. Tyvärr har sugrör av plast förbjudits (?) så man får pappersvarianten numera. Låt mig bara säga en sak: sugrör av papper är helt och hållet värdelösa! Eftersom det var glass i Lyxshaken så stockade det igen sugröret, och när jag försökte suga lite hårdare plattades sugröret ut och blev oanvändbart. *hmpf* Då vet jag det till nästa gång, och nu vet ni det också.

UPDATE
Jag åt mina middagsrester till lunch, så nu måste jag fara och handla efter jobbet. Men jag börjar nog med att beställa mat på Grillen. Det är ju farligt att handla på tom mage! 😉 Idag är jag dessutom extremt godissugen, vilket kan ställa till det rejält för mig.

Enda bra saken med att godishyllorna är bredvid kassan, är att då är jag så less och har har så ont i benen att jag inte orkar tänka på något godis. Jag vill bara köa, betala, packa och gå hem. Inget impulsköp där, inte – men de kan ha ställt ut fällor i affären. (Travar med varor och en stor röd extraprislapp.)

Jag vet inte om det är något sevärt på TV ikväll, men fredag och lördag brukar ju vara stendöda dagar. Lördagarna är nu räddade för några veckor, eftersom Vera är tillbaka (jag älskar engelska deckare) och någon kväll under veckan visas Tyst vittne (jag brukar spara att se veckans avsnitt till lördag). I Midsomer mördas det till höger och vänster, precis som vanligt under sommaren. 😉

Anyway, när jag far och handlar, kommer jag med största sannolikhet att köpa en hel del s k TV-godis, vilket inte alltid (väldigt sällan, faktiskt) innebär sötsaker. OK, jag är svag för glass, men det beror på väder och vind om jag köper någon. Just idag kanske det blir något annat. 😳