Allmänt

Provtagning

Kors i taket – jag försov mig inte till provtagningen! Visst var jag ändå ett par minuter sen, men är man inte morgonmänniska så är man inte. 😉 Jag fick i vilket fall som helst komma in direkt, blodtrycket mättes, jag tappades på blod, och sedan var det bara att försöka ta mig till jobbet. Det är liiiite besvärligt då Storgatan (huvudstråket) stängts av, men jag hittade smågator jag kunde använda istället. Gjorde dessutom en dunderparkering – snett över två rutor – då jag kom på att jag skulle backa in på parkeringen istället för att köra rakt in. 😆

Min bil är nämligen fylld med sopor återvinning, då jag till slut lyckades få A att komma och bära ut allt till bilen åt mig igår kväll. Jag har gjort ett mindre ryck med städningen igår, så länge och mycket jag orkade, men har kvar att dammsuga och moppa de värsta ställena på golven. Bilen hinner jag tömma under veckan som kommer, om jag inte gör det redan under helgen.

Dagens väder är regn, i varierande grad. Ibland små skvättar, ibland ösregn. Nå, jag jobbar ju. Det enda problemet är att jag glömde ta med paraplyet i morse, så jag kan bli blöt när jag går ut och köper lunch – om jag inte har kvar ett halvtrasigt paraply i garderoben på jobbet? Jag får kolla senare.

Katterna är ute, och båda har nyladdade trackers. Siri försvann ner till värmeverket redan igår kväll och Sigge har ätit frukost innan han gick ut. Trots regnet har de mycket att hålla koll på; all trafik passerar förbi Snigelskalet, oavsett om det är bilar, cyklister, fotgängare eller hundar. 😆 Vilken tur de kan sitta på/ under soffan och kolla på vad som händer! (Siri är snart hemma igen. Det regnar ju. 😉 )

Inga norrmän dök upp igår, få se om de alls kommer? Förhoppningsvis inte förrän sent ikväll, så jag hinner städa färdigt. Åtminstone dra av det värsta med dammsugaren, förutsatt att det slutar regna (så jag kan ta ut mattorna, annars får jag dammsuga ovanpå dem). Kattlådan är också i stort behov av sanering och jag behöver ”bädda rent” på soffan (nya kuddar + överdrag).

Nu är det de sista skälvande timmarna innan semestern! Jag kan inte med ord beskriva hur underbart det är att ä-n-t-l-i-g-e-n få vara ledig! Självklart är det extra mycket att kolla upp idag, så allt är klart åt de stackare som kommer tillbaka på måndag, men då går dagen fort. Ni vet hur det blir när jag tar semester, till viss del tar jag semester från bloggen också. Jag kommer väl att skriva någon gång då och då, men inte lika ofta som när jag jobbar.

UPDATE
Lunchen är nu avklarad. Det blev samma thaimat som jag brukar köpa på marknaden; ett marknadsstånd alldeles bredvid jobbet. När jag åker hem ska jag stanna till och köpa min ”vanliga” thaimat, som har öppet hela helgen. Jo, jag vet, det kanske verkar som att det blir mycket thaimat för mig just nu, men det är bara sommarmarknad en gång om året. 😉

Dagens i-landsproblem är att låset på jobbets ytterdörr inte fungerar* så man måste använda bakdörren hela tiden. Annars är jag rätt bra i fas, om nu inget oväntat dyker upp. När telefontiden är över ska jag packa ihop och gå hem.


*) Det är tydligen ett stort internetavbrott i hela världen, beroende på vilka programvaror som används. Eller också har låset gått sönder, jag vet faktiskt inte. Och jag bryr mig inte, bara jag kan ta mig ut härifrån när dagen är slut. 😉