Allmänt

Nämen ojdå

Första jobba-hemifrån-dagen av två (möjligen tre) och jag har precis upptäckt att de nya hörlurarna jag fått före sommaren INTE passar i uttaget på ”dockan”. Den s k dockan är en grej med flera uttag för olika grejer, då våra små datorer har för få uttag till alla grejer och manicker vi behöver koppla till dem för att kunna jobba på distans. Hmmm. Jag får nog söka fram headsetet till mobilen, då jag vet att åtminstone det funkar, men jag vet inte hur ljudet blir vid inspelning. Tusan också!

Jag har också upptäckt att det inte är bra att käka något sockrigt/ kladdigt vid hemarbete, för mina fingrar fastnar på musen. Det är förstås lätt åtgärdat med en fuktig trasa, men det fixar jag senare. Nu måste jag få igång allt jag brukar ha igång först. Måste rätta lite i flexen också, då jag plötsligt kom på sent igår kväll att jag glömt att stämpla ut. När jag gick hem, tog jag omvägen förbi skrivaren, och passerade då inte stämpeluret. Shit happens. 🙄

Inte helt oväntat – jo, förresten, det var verkligen oväntat – så sprack min matsedel redan igår. Jag for och handlade det lilla som behövde handlas igår efter jobbet, och allt gick bra tills jag upptäckte att de hade nygrillat – fast det var måndag?!? 🙂 En liten bit varm grillad karré följde med mig hem, så där sprack menyn direkt. Nåja, jag har ändå pyttipannan kvar steka idag och imorgon, det blir bara en förskjutning av veckans rätter.

När jag var ute och morgonrökte kom en granne, A, promenerande förbi med hunden. Hon berättade att Siri minsann brukar komma och sitta och titta förälskat på hennes katt Frank under långa perioder. 😆 Se där, Siri har flera killar på gång samtidigt! Frank är dock mest hemmavid, då han åkt på rejält med spö av Simba, som bor i samma hyreshus (men en annan trappuppgång). Just nu är min primadonna ute utan tracker, den är på laddning, men hon är nog inte långt borta.

UPDATE
Jag löste problemet med att inte hörlurarna passade genom att dra ur en del andra manicker och mojänger jag inte anser att jag kommer att använda idag, så nu har jag bara hörlurarna inkopplade – inget annat. He he. Innan jag börjar med inspelningarna ska jag se till att stänga fönstret, så det blir a) varmare och b) tystare, så inte bilarna utanför hörs. Det är lika spännande varje gång jag ska försöka rulla upp myggfönstret; det brukar fastna så jag definitivt inte får loss det. Först fastnar ena änden, och när jag lyckas få loss den, så fastnar den andra, och så där håller det på. Det är alltså myggfönstret i köket jag talar om, i de andra rummen funkar de som de ska. 🙄