Allmänt

Inspelningar

Jag har nu suttit och spelat in – raderat – spelat in – raderat – spelat in – raderat, o s v i all oändlighet i två dagar, och måste få allt färdigt idag… *djup suck* Vad som är mest irriterande, är att så fort jag avslutat inspelningen börjar uppspelningen automatiskt. Fatta hur irriterande det är att höra mig själv säga samma saker om och om igen; både att det är samma ord i början, gång efter gång, innan jag hinner stänga av, och att höra sig själv!?! 😯

Nå, jag har bara några (förhoppningsvis) korta snuttar kvar att spela in, och sedan ska en sida upp på intranätet med mina ”pedagogiska” instruktionsfilmer. 🙄 Ju längre jag håller på, desto mer slarvar jag, typ hoppar över ord, hakar upp mig, hostar till, etc. Och så får jag radera och börja om från början.

Vädret idag verkar bli soligt. Igår var det… delvis sol? Jag har fått dra ner rullgardinen i ena köksfönstret nu på morgonen, då solen hamnade i precis rätt vinkel för att lysa mig rätt in i ögonen. Det är ju typiskt att solen & värmen återvänder, precis när jag lyckats trixa mig förbi myggrullgardinen i köket och stängt det fönstret för att jag frös igår… 🙄

Siri har sina perioder med tillgivenhet, varvade med perioder då hon går en stor sväng runt mig så jag inte ska råka röra vid henne. 😉 Jag har upptäckt att hon gillar bäst att sova på mig när jag ligger på höger sida i soffan, om jag vänder mig åt vänster (favoritsidan) vill hon inte alls vara med på samma sätt. En liten stund, men inte mer än så.

Igår upptäckte jag en missad pärla bland SVT:s utbud: I famnen på en mördare, en sann (!) brittisk serie i fyra avsnitt. Ni får inga spoilers (det är så mycket jag vill berätta/ diskutera om den serien) men den behöver ses! Den tog några timmar av min kväll – jag kunde inte sluta titta när jag väl börjat.

Till slut tog jag mig igenom den senaste ljudboken jag roat mig med, och har nu ett kärt besvär att välja och vraka bland mina utvalda favoriter för att hitta något nytt. 😉

UPDATE
Håhå jaja. Till slut tror jag att jag fått ordning på allt. Återstår bara att låta någon kollega testa länkarna imorgon.

Om någon söker ett djävulens redskap, så är det Microsoft Teams. Inte nog med att vi bara fått det slängt i knät på oss, utan någon som helst utbildning, så har programmet (programmen?) en irriterande egenhet att spara saker i ”eget” format, som inte går att visa på en webbsida (intranätet).

Nå, med ett par kaffe-och-rök-pauser under em lyckades jag lugna ner mig så jag till slut kom på hur jag skulle göra för att konvertera filerna till rätt format. Det blev en väldig omväg och filerna ligger sparade på minst tre ställen. Jag litar inte för ett ögonblick på att det kommer att funka för någon kollega, därför har jag sparat på flera ställen, i olika format.