Allmänt

Morgondrama

Jag såg den röda kattsvansen i morse igen, under altansoffan, och som vanligt stack Simba iväg så fort jag kom ut. Siri hade vackert fått sitta och vänta under grannarnas lekstuga innan hon tordes komma upp på altanen och dricka vatten. Stackaren, hon måste ha varit alldeles torr i munnen av skräck, med tanke på hur mycket hon drack. 😉 Hon har en liten egenhet; hon dricker inte det rena vattnet i skålen vid matplatsen inomhus, utan hon dricker bara det nedskräpade (jäkla björkar) vattnet från skålen på altanen. Ja, ja. Vi har alla våra egenheter. 😆

Det blev ett par tre avsnitt av ”Yellowstone” igår, men jag besinnade mig till slut och lät bli att lyssna på min inre röst som sade: -Bara ett avsnitt till, bara ett till… Anyway, snart är jag färdig med säsong 4 och då är det bara säsong 5 kvar. Vad ska jag då göra på kvällarna??? 😉 (Städa, tvätta och diska, kanske?) Idag har jag flera middagsförslag som ramlade över mig när jag kollade vad jag egentligen hade i kylen igår, så det kan bli avvikelse från veckans matsedel. (Som om det inte blir det varje vecka. 🙄 )

Jag har fått ett par ”gilla” från intranätet om mina instruktionsfilmer, men jag marknadsför dem så gott det går. Tidigare har jag spelat in annat med det gamla headsetet, och där har jag fått veta att ljudet inte blev bra. Det låter bra för mig, men inte för andra. Nu ska jag göra om de inspelningarna, vilken dag som helst… *rycker på axlarna* Idag kan det bli av, även om jag helst skulle göra det hemifrån, där jag får sitta ifred.

Vädret är mulet och ca 15 grader – det har både stormat och regnat i natt, men just nu är det uppehåll. Däremot verkar det komma mer regn under dagen, men jag gjorde ju undan att handla på lunchen igår, så jag tar mig snabbt (OK, inte så snabbt, men snabbare än om jag bär matkassar) mellan huset och bilen. På tal om bilen så behöver den tvättas, men det blir en senare fråga. Kanske när björkarna vid gården släppt löven, men de är fortfarande gröna. Det är bara ett tjockt lager orange damm och miljarder frön som behöver tas bort just nu. 😳

För att inte tappa bort någon av alla de små post-it-lapparna jag samlat på mig, har jag klistrat dem inuti en genomskinlig plastficka. När jag gjort slut på förra post-it-blocket fanns det bara små block i förrådet, dessutom blå lappar, så jag får trycka extra hårt med (den blå) kulspetspennan för att kunna läsa dem. 🙄 Ett typiskt i-landsproblem, men kontorslivet blir inte mer spännande än så. Just nu, i alla fall.

UPDATE
Det regnade mycket riktigt under lunchen, precis som jag väntade mig. Siri kom in – under viss protest – men har nog gått upp till dubbelsängen för att sova där när jag for tillbaka till jobbet. Knaskatten trycker ner sig på rygg mellan resårmadrasserna och stortrivs med att sova med magen i vädret. 😆

Jag hade något jag tänkte göra innan jag slutar för dagen, men efter ett par oannonserade besök har jag hunnit glömma vad det var? Nåja, jag kommer väl på det precis när jag håller på att somna. Det är ju då allt man glömt att göra under dagen poppar upp. Därför har jag alltid en anteckningsbok & penna bredvid sängen/ soffan, för då kan jag skriva ner ärendet och sedan somna lugnt. OK, jag skriver ofta in det i mobilens kalender-app (till kalendern som jag öppnar på jobbdatorn) men en del saker passar inte in i kalendern, alternativt behöver en låååång beskrivning för att jag ska komma ihåg allt. Då går det bra med pappersanteckningar. Jag är så gammeldags. 😉

Ibland upptäcker jag saker jag glömt bort i gömmorna. Senast var det en stor förpackning smala tuschpennor, som jag antagligen köpt någon gång för att skriva ett gratulationskort, eller något sådant. Sedan stoppades förpackningen in i skåpet, hamnade under annat, och glömdes bort. Jag ska plocka fram den och se om alla pennor torkat ihop eller om någon går att använda. Om inte, så blev det ett väldigt dyrt gratulationskort… 😳 (Jag menar inte att pennorna är av någon speciellt dyr sort, men ett kort plus en förpackning med tuschpennor kostar ju ändå mer än bara ett kort.)

2 kommentarer på “Morgondrama”

  1. De flesta hundar är likadana. Ju äckligare vatten desto bättre. Ett år när vi var på Öland skulle Ville dricka vatten ur parasollfoten som hade en liten inbuktning där det samlades vatten.

    1. Ja, det är fantastiskt att se deras uppfinningsrikedom när det gäller att hitta äckligt vatten. Gamla Siri drack bara ur vattenpölar på gatan, helst om de var ”upprörda” efter att en bil precis kört igenom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *