Allmänt

Kallare

Det har blivit både kallt och fuktigt under helgen, framför allt natten till idag, då det bara var ett par ynka plusgrader och tät dimma i morse. Som vanligt hade jag glömt sittdynan ute i rökstolen, så det var både blött och kallt att röka morgonröken. Annars har dagarna varit soliga, utan att det var för varmt, och det har inte regnat. Siri har fått gå ut utan halsband i morse (det var på laddning) så hon smög iväg åt okänt håll. Ett hett tips är värmeverket. 😉

Under helgen har jag inte gjort särskilt mycket. Rensat upp det värsta i köket, så nu återstår bara att bära ut allt till bilen och soptunnorna. Herregud, så mycket plast och papper/ kartong det samlas på kort tid! 😯 Nå, jag kan bära ut allt själv nu, då jag bytt behållare att samla i. De har handtag och blir inte för tunga.

I lördags skulle jag till thaivagnen men passade på att svänga förbi macken för att köpa röka. Där sprang jag på brorsan, som det var länge sedan jag träffat! Vi pratade en liten stund, men båda hade andra ärenden åt olika håll. När jag kom till thaivagnen träffade jag en gammal bekant som jag inte sett på flera år, och eftersom hon stod i kö bakom mig pratade vi en längre stund.

Jag köpte bara en thairätt på lördagen, men på söndagen gjorde jag som vanligt: köpte två, så jag har en att värma idag efter jobbet. 😉 Snabblagat och lite disk! 😆 Jag har diverse olagade rätter i kylen, som jag ska ta itu med under veckan. Det blir bara en snabb sväng till affären denna vecka, om jag inte hinner ångra mig.

UPDATE
Måndag är alltid måndag. En liten tröst i kylan (mitt kontor är verkligen kallt idag) är att jag sover mycket bättre när det är svalt – OCH jag slipper ha igång takfläkten i rummet för att kunna sova! Ännu en fördel med denna måndag är att jag – som jag nämnt tidigare – har rester att bara värma när jag kommer hem.

För den som undrar, så är jag nu färdig med ”Yellowstone” tills nästa säsong kommer – nu får jag försöka hitta något annat att titta på. Det är så mysigt att grotta in sig i soffhörnet med kuddar, filt och kelsjuk katt. Kanske en mugg med te, eller något annat att mumsa på, för att ytterligare förgylla tillvaron. 😉

UPDATE
För den som är intresserad kan jag berätta att Siri kom in under lunchen och blev (mot sin vilja) kvar inne när jag for tillbaka till jobbet. Tanken är att hon ska hinna vila sig lite, innan halsbandet åker på igen och hon får springa fritt.

Soporna/ återvinningen blev kvar i köket även efter lunchen, då jag smet ut innan Siri hann se att jag var på väg mot dörren. Jag får ta ut dem ikväll, de far ju ingenstans medan jag är borta. 🙄 Dessutom glömde jag kryckan hemma, men det går nog bra ändå. Jag ska ju inte stå stilla, bara gå lite då och då, så då fastnar inte Legobitarna i varandra.

Mina knän är som Legobitar; om jag står stilla för länge så fastnar benändarna ihop, och sedan tar det några meter av gång innan de släpper taget om varandra. Det är då knät kan vika sig, och jag föredrar att ha kryckan med mig som extra stöd om jag vet att jag kommer att stå en stund. Nå, det är ingen fara, oftast går det bra. Jag har inte fallit – än…

Det var sista helgen med thaivagnen för den här säsongen, och jisses vilka köer det var både lördag och söndag. Söndag var faktiskt värre, jag fick vänta nästan en timme på min beställning. (Det var fler än jag som beställde flera rätter.) Hon gör det bra, J som äger thaivagnen, då hon annars jobbar på äldreboendet och dessutom har igång matlagningen varje ledig helg under sommaren. 😳