Allmänt

Jobbväder

Regnet, som stod som spön i backen när jag steg upp, har nu lugnat ner sig, men kommer antagligen att fortsätta komma i perioder under dagen. Jag klarade mig till jobbet utan paraply, i alla fall. Det är mörkt och grått ute, en dag då man är glad över att ha ett inomhusjobb. 😉 Just nu är det ca 7 grader och det kommer nog inte att bli särskilt mycket varmare under dagen, då molnen väntas ligga kvar. En fördel med regnet är att då blir det åtminstone inte nattfrost. 🙄

Siri älskar verkligen fleecefilten jag har i soffan! I morse kom hon och ville knåda på min fleecekofta, men då är hon så mycket upp i ansiktet på mig när jag försöker se nyheterna (och scrolla på mobilen) så jag provade dra på filten över benen. Direkt fann hon rätt ställe att trampa runt på och så småningom lägga sig – utan att vara i vägen! 🙂 Den ”ordinarie” fleecefilten är i tvättstugan och kommer att tvättas när tillfälle ges (läs: när jag kommer tillräckligt långt ner i tvättdrivan), för den gillar hon allra bäst.

Eftersom jag inte handlade igår blev det en improviserad middag, men spela roll. Jag fick mig mat, i alla fall, och det är huvudsaken. Vi hade en fikarumsdiskussion igår om beredskapsveckan, som är på gång nu. Någon hade, på ett av borden, lämnat framme MSB:s förslag på matlista som kan preppas att ha hemma, om utifall att något skulle hända. Det behöver ju inte bli krig, men kris: störningar i matproduktion eller -leveranser, omfattande elavbrott, översvämningar, eller annat. Jag har alltid ”krismat” hemma, d v s sådant jag kan sno ihop en middag av om jag inte ids fara och handla det jag egentligen planerat.

UPDATE
Idag var jag en riktig bitch, men tyvärr högg jag mot fel strupe. Nåja, det rättade upp sig allt eftersom dagen gick och nu är allt OK igen. Tills jag surar ihop nästa gång. Det måste bero på vädret eller något; till och med A (!!!) (den snällaste och lugnaste människa jag någonsin jobbat med!) är lite småbitsk när vi skvallrar med varandra?!? 😯 Vi är nog alla lite trötta/ utmattade/ irriterade/ utleda på arbetet/ situationen/ pressen/ personalbristen/ -omsättningen… You name it.

På tal om personalomsättning, så har jag en date inbokad med en ny medarbetare från en annan avdelning lite senare under eftermiddagen. Jag ska gå igenom en del saker på mitt lugna (ha!) pedagogiska (ha!) lättförståeliga (ha!) sätt så vi blir överens. Wish me luck! (Det är nu det är läge att tänka på den fantastiska respons jag fått på mina instruktionsfilmer.) (Nynnar: -Oummmmm… Oummmm… medan jag sitter i lotusställning med slutna ögon och doftljus tända.) 😆 😆 😆