Matsedel

Matsedel v 40

Måndag
Korv Stroganoff m pasta

Tisdag
Ugnskyckling m ris

Onsdag
Korvsoppa

Torsdag
Torsk m stuvad spenat o pot

Fredag
Pannkakor

Vilda planer för denna vecka, mest beroende på att jag ”hade kvar” olagade rätter (som inte ens är inköpta) från förra veckan. Med lite tur blir det matlådor till nästa vecka?

Allmänt

Lönehelg

Det hjälpte inte att jag fick lön på fredag, jag har ändå inte shoppat loss. Shoppingen har jag ju gjort online redan innan lön. 😉 Helgen har gått i snålhetens tecken, då jag inte ens iddes fara och handla, även om det behövdes. Av någon outgrundlig anledning fanns det ändå mat hemma, men idag är det dags. Även om jag inte känner för det så måste jag handla idag, helst direkt efter jobbet – annars får jag ingen middag. 😳

Vad har jag då gjort under helgen, när jag inte (som så många andra) åkt till L för att shoppa loss? Tja, jag har t ex ägnat större delen av söndagen till disken. Allt går väldigt långsamt för mig, det är verkligen som att jag rör mig i slow motion, så det tar tid att 1) tömma diskmasken, 2) fylla diskmasken och sedan 3) handdiska det som inte ryms, eller inte ska diskas i masken. Dessutom har jag fyllt soppåsar* men hade sådan tur att A kom förbi – han skulle köra en sista sväng med caben innan säsongen var över – så han fick ta ut de påsar jag fått ihop innan han kom. (Det blev fler påsar senare, men dem tog jag ut själv i morse.)

Tvätten är fortfarande orörd, men den ropar högre och högre för varje dag. 😉 Planen är att börja vika tvätt ikväll, eller åtminstone bära upp de påsar med ren tvätt som strandat i hallen sedan i somras… Det kommer också att gå långsamt, men jag har inte bråttom någonstans. 😉 Och när jag tömt en påse (eller två) ** ska jag bära ner den tvätt som väntar på att bli tvättad. The never ending story. 🙄

Min svägerska E fyller år idag, och för en gångs skull kom jag ihåg det och skickade ett SMS. Med lite tur kommer jag ihåg det ikväll och hinner ringa henne innan det blir för sent (d v s innan jag somnar tidigt på soffan, och sedan vaknar vid halv 12, och absolut inte kan ringa någon utan att riskera att framkalla hjärtinfarkt hos den jag ringer till 😆 ).

Som vanligt är jag sist i grannskapet med att få undan utemöblerna, då det inte blev gjort den här helgen heller. Vädret har varit fint, mycket sol och ingen nederbörd, även om det är kalla och/ eller dimmiga nätter, så jag låter katterna sova bekvämt ännu någon dag. Ja, det är helt klart katternas soffa, speciellt när nu Simba har upptäckt att Siri delar med sig av den. 😉 Senast nästa helg ska jag ta in dynorna och packa ihop stommen i altanhörnet.

UPDATE
Det hjälpte inte att jag hade kvar olagade (oköpta) rätter från förra veckan när jag gjorde veckans matsedel. Efter att matsedeln var klar har jag hittat på annat jag hellre vill äta. Ja, ja. Den som lever får se. Jag måste handla först, och ser då vad jag kommer åt att köpa. Så. Typiskt. Mig.

Siri gick ut när jag kom hem på lunch, och gick genast iväg på sin dagliga prommis ned mot värmeverket. Ibland går hon inte hela vägen dit, utan stannar på bostadsområdet ovanför, där hon är väldigt intresserad av framför allt en lägenhet. Där bor säkert en katt, för hon tar alltid vägen förbi samma altandörr. 😉 (Jag har aldrig sett henne där, annat än på trackern.)

Min avdelning avfolkades plötsligt under fm, då ett par kollegor skulle vara lediga av en eller annan anledning. Det är inte tomt här ändå, men nu har jag ingen att fika med under em (de som är kvar fikar inte). Nåja, det finns väl andra att fika med om jag går ner. Problemet är att komma ihåg att gå ner till fikarummet när ingen påminner mig. 🙄


*) Planen var egentligen att få ut soporna senast torsdag morgon förra veckan, då det var soptömning, men jag glömde. Jag samlar sopor på flera ställen, och kommer plötsligt på att det är dags att byta. Värst är om jag dessutom måste använda kryckan; jag har för få händer för att hålla i kryckan, trappräcket och flera soppåsar samtidigt. 😳

**) Där har jag även en liten Plan att göra en sorts garderobsrensning när jag gräver igenom all den ovikta tvätten, och när jag ska försöka trycka in allt jag vikt i skåp & lådor. Vi får väl se hur det går med den saken.