Allmänt

Varmare

Det är plusgrader både dag och natt igen, så jag slapp frost på bilen/ trappan/ altanen i morse. För säkerhets skull hade jag tjudrat bilen med motorvärmarsladden, så det var varmt och bekvämt att åka till jobbet idag. 😉 Däremot har det regnat och blåst hela natten, men det hör ju till hösten. Siri var ut ett par svängar i morse, och sprang omkring som en galning med vinden i pälsen (den stod åt alla håll) men kom snabbt in igen.

Under över alla under, jag for och handlade igår! Lite tungt var det, men jag hoppade över en del varor och hittade andra istället. 🙄 Det värsta är egentligen inte att handla, även om det tar på knäna, utan att bära in allt när jag kommer hem. Envis (som den åsna jag är) bär jag alla kassarna från bilen till bron. Sedan lyfter jag upp dem, en efter en, ett trappsteg i taget, innan jag drar mig själv ännu ett trappsteg upp med hjälp av räcket. Det gäller att inte vädret är för dåligt, då kan jag hinna bli ordentligt blöt innan jag tagit mig uppför alla fem (ungefär) trappstegen… Nå, nu är veckan fixad – och matsedeln blir en helt annan än den tänkta. Som vanligt.

Jag väntar på mitt senaste paket som jag beställt. Det gick snabbt att få fakturan (via mail, ska betalas via Klarna – men inte förrän jag fått kläderna och provat dem) men paketet dröjer. Jag ångrar nästan att jag inte beställde en kjol även därifrån, men de verkade också bara ha långa kjolar. En lång kjol – som jag har nu – må vara varmare runt benen, men jag smutsar ner den i bildörren (även om jag inte klämmer fast den). Däremot är det kortare kjolar på klänningar, men så är det ju hos alla firmor. Ja, ja. Ett typiskt i-landsproblem. Och jag har ju tvättmaskin. 🙄

På tal om kläder, när jag handlade igår hittade jag ”tjocka ullsockor” i en korg. De är visserligen inte lika tjocka som hemstickade men jag köpte ett par. Min stickning kommer nog inte igång i år heller. 😳 Jag behöver bara ett par varma sockor att tjafsa omkring i hemma, jag har andra sockor till jobbet. Nu går jag fortfarande barfota när jag är hemma, för alla jobbkläder åker av så fort jag kommer in. Hemma-dressen (joggingbrallor o t-shirt) tas på så snabbt att jag knappt hinner blinka. 😉 Det enda som saknas för tillfället är att par nya tofflor, då de gamla mer och mer börjar spricka sönder på olika (oväntade) ställen, men det är en senare fråga.