Allmänt, Foto

Nu börjar det

Det kommer väldigt blöt snö, snudd på snöblandat regn, men nu börjar den hala årstiden. Jag klarade mig utmärkt på bron hemmavid, men det var värre att ta sig in på jobbet. Det är en sorts rullstolsramp att promenera på och den var hal – men jag hade räcke att hålla mig i. Nu får jag plocka fram vinterjoggisarna ur gömmorna! (De är mindre hala än sommarjoggisarna.)

Det kom ett ordentligt skitväder undernatten, men det har åtminstone inte frusit på – än. Då kommer det att bli jättehalt. Jag ser fram emot att få på vinterdäcken på onsdag, så jag törs köra någonstans igen. Som det är nu blir det tur och retur jobbet, respektive affären. Det räcker för mig. Egentligen hade jag velat hälsa på A, när hon är på besök i norr, men jag får väl ringa henne istället. Vi får se hur vädret utvecklar sig framåt helgen.

Siri blev kvarglömd ute hela natten, så hon var ordentligt sur när hon kom in – både bildligt och bokstavligt. När jag for till jobbet hade hon putsat sig någotsånär torr och lagt sig i soffan, och där ligger hon nog kvar när jag kommer hem på lunchen.

B ringde igår, ville bara kolla läget. Vi surrade en stund – hon väckte mig – men hos henne hade inget speciellt nytt eller katastrofalt hänt. Precis som hos mig; inget nytt eller katastrofalt har hänt den senaste tiden. 😉 Jag jobbar, äter och sover – that’s it. Nästa fredag kanske jag åker förbi till dem, efter att ha varit på kurs torsdag-fredag, men B skulle (förstås) inte vara hemma just den kvällen. Jag får se hur jag gör; planen är att åka förbi shoppingområdet S och köpa en säck kattmat, och sedan får jag se. Det beror på väder och vind – är det dåligt väder så åker jag hem direkt, medan det är någotsånär ljust.

På tal om ljust, det var becksvart vid första morgonröken i morse. Mörkret har verkligen sänkt sig, då himlen är mulen och blötsnön faller. En riktig sovardag, om jag hade haft den lyxen att vara ledig. Nu har det ljusnat en del, men det blir inte ordentligt ljust om inte solen kommer fram, och det verkar den inte göra.

Jag berättade ju om sidensvansarna för någon dag sedan. Nu är alla rönnbär borta, precis som fågelflockarna. Månntro var de hittar mer bär att äta/ bli i fyllan av? Jag hade ju tänkt ta in några kvistar med rönnbär att ha i en vas på bordet, men det är bara att glömma nu. Ja, ja. Det är smällar jag kan ta.

Matsedeln har som vanligt sprungit och gömt sig, men jag hittade ju på andra rätter medan jag gick genom affären. Eventuellt kanske jag handlar mer idag, då en del tillbehör saknas – eller också klarar jag mig utan dem. Det går att laga mat utan att ha precis alla kryddor; en del går att ersätta, andra kan jag låta bli helt och hållet. En sak är i alla fall klar och tydlig: soppsäsongen är inne! Jag tänkte passa på att köpa en bit rimmat sidfläsk och ett paket torkade gula ärtor, för att förgylla tillvaron med ärtsoppa under helgen. Ibland åker jag och lunchar på matstället V när de har ärtsoppa, då den är äkta hemkokt – ingen soppa från plastkorv där, inte – men missade den nu senast.

UPDATE
Bara för att jag kan, har jag nu provat söka ledighet under hela jul-nyår-trettondagshelgerna. Det återstår att se om jag får semestern beviljad, men nu är jag ute i god tid, för en gångs skull. 😉 Det går inte åt så många semesterdagar den här gången – 5 totalt – och det ger en lång sammanhängande ledighet. Jag har inga Planer, det är alldeles för långt fram i tiden för att börja planera något redan nu.

UPDATE 2
Precis som jag förväntat mig: Siri syntes inte till under lunchen. Hon låg nog uppe i dubbelsängen och myste efter nattsuddandet. 😉 Jag har ätit och lyssnat på bok, samt varit ut och rökt, utan någon som gnällt runt benen på mig. Då kommer hon att ha bråttom ut när jag kommer hem istället.

Igår var hon tvungen att göra nr 2 på lådan, och tusan vad det stank! Jag undrar om hon ätit något olämpligt, för hon gnällde vid dörren fler gånger (det var därför hon till slut blev glömd (frånsomnad) utomhus under natten) efter det. Stackars liten, ont i magen och kan inte berätta det på ett språk jag förstår. Nå, det verkar ha gått över, så hon sov gott under lunchen. Inte ens pinglan på halsbandet har hörts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *