Allmänt

Fuktigt

I morse var det både kallt (8 grader) och rejält fuktigt utomhus. Jag hade – förstås – lämnat stolsdynan ute, så den var lagom blöt att sitta på… 😳 Nåja, jag får börja ta in dynan mellan rökpauserna, dels så den inte blåser bort (men den nya dynan är så tung så det ska vara kraftiga vindar till det), dels så den inte blir blöt under nätterna. (Det är inte regn, utan nattens dimma, som blött ner dynan.)

Jag klarade mig från att handla igår igen, även om det verkligen börjar vara dags. Min handelslista växer och växer allt eftersom dagarna går och varorna hemma tar slut. Om jag handlar direkt efter jobbet idag kanske jag verkligen gör den planerade köttfärssåsen* – eller också blir det vegetarisk middag (pasta med ketchup 😉 ). Jag får se hur det blir.

Det är internationell matmarknad i L den här veckan, men jag ska inte ta ledigt och åka dit i år.** Annars har jag roat mig med det under de senaste åren, men nu ids jag inte. Dessutom hade jag för mig att det var första veckan i september, inte sista veckan i augusti, den skulle vara så jag har bokat in annat att göra den här veckan. Lite synd att jag missar eclairerna *djup suck* men de måste ju gå att köpa på vanliga fik, om jag blir riktigt sugen?

Idag ska vi ha styrelsemöte i facket. Få se hur många (rättare sagt hur få) som dyker upp. Vi är ett ”järngäng” som har kamperat ihop i några år nu, men vi skulle behöva förnya (läs: föryngra) oss. Tyvärr blir vi av med de två nya/ unga som kommit in i styrelsen; den ena ska studera i tre år, den andra har fått jobb på annan ort. Jaha. Det blir bara vi gamla uvar kvar. Som vanligt. 🙄

Vi går mot en hektisk period på jobbet, då de unga styrelsemedlemmarna inte bara är med i facket – deras jobb ska utföras av Någon. Jag misstänker att denna Någon i ett av fallen kan bli delvis jag, men min avdelning har drabbats av långvarig sjukdom, så jag vet inte hur det ska gå till. Alltså, jag skulle gärna ställa upp för den andra avdelningen men har inte möjlighet, annat än väldigt sporadiskt, så länge sjukdomsfallen varar.

UPDATE
Jag anlitade L att korrläsa mina texter till filmerna. Hon tyckte de var bra, men påpekade en sak jag missat. Bra tänkt av henne, då jag skrivit om och klippt & klistrat kors och tvärs mellan de olika avsnitten sedan före semestern. 😉 Nu ska jag bara peta in det jag glömt så är jag klar att göra filmerna nästa vecka!


*) Köttfärssåsen var egentligen planerad till igår, men det blev mer rester än beräknat från Stroganoffen.

**) Jag har brukat klämma in en semesterdag mitt i veckan, för på lördagen brukar det vara packat med folk och långa köer/ ont om sittplatser/ lediga parkeringar. Då är det bättre att fara dit en vanlig vardag och försöka slippa undan lunchrusningen. 😉