Allmänt

Tro det eller ej

Håll i er: jag gjorde faktiskt k-färssås och pasta till middag igår! 😯 Visst sneglade jag mot smörgåsarna (min basföda) men visste att köttfärsen behövde tas om hand, så det var bara att sätta igång. Middagen blev god och det blev ett par matlådor PLUS en burk med bara k-färssås över. 🙂

Paketet jag hämtade i går morse är inte öppnat än. Ikväll ska jag öppna, prova och fota mina fynd. Jag orkade inte igår efter att ha lagat (och ätit) middag, men idag behöver jag bara slänga en burk i mikron. 😉 Det är behändigt med matlådor, speciellt när jag lagat dem själv. Eftersom jag alltid äter te & smörgås till lunch, räcker det med en låda om dagen. Förr brukade jag äta resterna till lunch dagen efter, men numera räcker det med en lagad rätt om dagen, så jag tar resterna till middag istället.

Idag ser vädret ut att bli fint, säkert soligt senare, då det börjar klarna upp nu på morgonen. Annars har det varit mulna, mer eller mindre regniga, dagar sedan förra veckan. Det är ovanligt varmt för den här tiden, inte ens nattfrost på länge!?! Jag är i valet och kvalet: är det för sent att be mina trädgårdstomtar att komma och kapa ner körsbärsbusken nu, då snön snart kommer, eller ska jag tro att det fortsätter att vara plusgrader ett tag till?

Nu när D-day är förbi (för den här gången) ska jag hjälpa till lite på en annan avdelning. Vad jag också behöver göra är att skriva ihop lite material till medlemsmötet vi (facket) ska ha på torsdag, så jag har något att informera om. Tanken är att jag ska informera om vad jag gjort/ sett/ hört (fackligt) under konferensen, så jag ska försöka få ihop något från mina bristfälliga anteckningar… *host host harkel*

Idag tog jag med mig kryckan, ifall det skulle vara som igår: jag fick parkera långt från ingången. Bara därför var parkeringen tom (???) när jag kom i morse. Jag tog min vanliga parkering och hoppas innerligen att M använder sin bokade plats på baksidan idag, och inte bara är sen, eftersom jag lovat honom att stå på ”min” plats så länge han har gipsad fot. Det var ju därför jag tog med mig kryckan, för att kunna gå längre sträckor.

UPDATE
Säg den glädje som varar… Jag tog – som väl är – med mig kryckan även efter lunch, och då hade minsann någon snott min plats igen. Ja, ja. Fr o m torsdag är den kanske min igen. Spela roll, så länge det inte kommer snö eller fryser till – för då blir det besvärligt med kryckan.

Den har ju en brodd man kan fälla ut, men den behöver ett tjockt lager snö & is för att fästa, annars glider den bara på asfalt/ frusen mark, då piggen inte får fäste. Att gå på is & snö utan att fälla ut brodden ger samma resultat. Som tur är verkar de ha spått plusgrader både dag och natt hela veckan, men det kan förstås hinna ändras. Men jag ska inte måla fan på väggen. Jag tar mig fram, på ett eller annat sätt.

För skojs skull kikade jag på lite platsannonser för att se vad som efterfrågas och vilka meriter man ska ha. Ojojoj, vilken tur jag slipper söka nytt jobb! Det verkar krävas minst professorsgrad i olika ämnen för att ens kunna svara i telefonen, ungefär. 😳 Det kan inte vara kul att vara ung arbetssökande i dessa tider.

På min tid (visst låter jag jättegammal nu?) räckte det med en gymnasieexamen, i mitt fall inte ens det. Jag tog ett sabbatsår efter två år av en treårig linje. Sabbatsåret varade i 17 år, innan jag började studera igen, efter att ha jobbat hela tiden innan dess. När jag börjat studera fick jag jobb igen, och slutförde alla ämnen utom matten, så jag är inte färdig där heller. 🙄 Och nu börjar jag närma mig pensionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *