Allmänt, YouTube

Kallare väder

I morse var det -22 grader ute och +22 grader inne. Det blev vinter på en gång! Om det nu bara inte kommer mer snö (vi har nog fått ca 30 cm) så är jag nöjd. Tyvärr brukar det komma mycket mer än så, men jag ska inte klaga – jag skottar ju inte. 😉 Traktorn tar själva gården, medan A får ta bron och plattorna när han har tid. Tidigare år har jag ibland tagit den biten själv men i år kommer jag inte att orka. Jag orkar knappt ta mig uppför bron när jag kommer hem – alla sex trappstegen…

Ikväll kommer jag att laga kycklingen som fått vänta på sin tur, för nu är pyttipannan slut. Och kan ni tänka er: jag upptäckte vid första portionen att rödbetorna var slut! 😳 Eftersom jag inte iddes/ orkade handla har jag fått äta pytten utan rödbetor, men jag hade åtminstone ägg att steka. Nu står betorna uppskrivna på handelslistan, jag förstår inte hur jag kunnat glömma att skriva in dem när de tog slut.

Jag ska prova piffa upp kycklingen en aning med något som heter harissa. Det är något jag aldrig smakat förut, men någon gång ska vara den första. 😉 För att inte skrämma ihjäl mina nybörjarsmaklökar tror jag att jag öppnar burken och smakar typ en droppe innan jag bestämmer mig för om jag ska smörja in kycklingen med harissan direkt, eller om jag blandar ner harissan i yoghurt eller creme fraiche och använder som dipp. (Och, ja – det är förstås Jamie Oliver som lurat in mig i det här! 😉 )

UPDATE
Det var så kallt och tråkigt väder att fara hem under lunchen, med igenfrostade rutor både ut- och invändigt, så jag ”lunchade” på jobbet. Det blev en kopp te, utan vare sig mjölk eller socker, men jag kommer nog att överleva – jag har ju fettreserven att ta ifrån. 😉 (Egentligen hade det varit en bra dag att inspektera jobbkylen och se om jag hittade någon lämplig lockande matlåda, men jag vill inte bli lynchad. 😆 )

Det får bli en lyckad middag istället, jag ser fram emot kycklingen! Under lunchen satt jag med H, som jag tidigare berättat om harissan för, så hon ville så gärna höra hur det gått. Det var ju i måndags jag skulle fixa den kycklingen, men eftersom den blev uppskjuten så blir det spännande uppföljning imorgon på eftermiddagsfikat. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *