Allmänt

Förslappad

Jag blir helt förslappad av den här semestern. Jag, som skulle göra så mycket “bara jag blir ledig”, har hittills inte gjort något annat än tvättat några maskiner. Jo, förresten, jag har flyttat en skrymmande rulle våtrumsvägg (!) också, så jag kan komma åt med dammsugaren i alla vrår imorgon.

Städprojektet börjar alltså imorgon. Om det inte blir för varmt. Eller för kallt. Eller för blåsigt. Egentligen borde jag göra Det Förberedande Röjet ikväll, sånt där som att köra bort tomma kattmatburkar och returpapper, rensa köksbänken, etc, men jag ids inte. Ja, vadå? Jag har ju semester! Dessutom underlättas bortkörandet av burkar m m av att bilen finns hemma, vilket den inte gör. Hmmm. Jag får nog prova ringa efter den.

Jag kan mycket väl tänka mig att åka till L eller H på shoppingrunda imorgon, istället för att städa, men tror jag avvaktar med shoppandet till tisdag. Inbillar mig att det är lite mindre folk i affärerna då. Måste kolla vädret också. Idag, t ex, hade det varit perfekt shoppingväder, för även om solen stekt så har det blåst rejält kallt. Lite för kallt för ljugarbänken, faktiskt.

För att raskt byta ämne: visst är det förunderligt att det alltid är Favorit-BH:n som bygeln går av i? Nu har det hänt igen, när jag äntligen hittat en som satt bra och var bekväm och lyfte det lilla jag har till oanande höjder. Problemet är bara att jag inte minns var jag köpt den, men ett hett tips (förutom Ellos, där jag köper de flesta andra av mina kläder) är Lindex. Visst har jag andra BH:ar, men bara en av favoritmodellen – och nu har den gått sönder. Typiskt.

Eftersom både kyl och skafferi var tömda på ätbara saker, var jag tvungen att gå och handla idag. Helt plötsligt kände jag suget efter surströmming, så jag grävde runt i kyldisken för att se om de hade någon liten burk. Ja!!! Det fanns!!!

Dagens middag var räddad: inte mindre än 7 surströmmingar*, med tillhörande färskpotatis, lök och tunnbröd klämde jag i mig (och föll sen i en våldsam matkoma). Visserligen fjolårets** strömming, men den var god ändå!

[tags]slö, semester, städa, shoppa, BH, surströmming[/tags]

*) Det stod “5-7 strömmingar” på burken, och jag slänger ingen. No way. Det finns alltid plats för en till. Men det var bara två som hade rom. *fnys* Klar diskriminering av oss romälskare.

**) Alla sanna surströmmingsentusiaster vet att torsdag den 21 augusti är premiären i år – tredje torsdagen i augusti. Då sprider sig den ljuva doften över nejderna… Mmmmmm… *dreglar*