Allmänt

Det kliar!

Vaknade i morse av att det kliade bakom ryggen. – Torr hud, dags att smörja, tänkte jag bara och kliade lite förstrött.

Så enkelt var det inte. Det kliade mer och mer över större och större yta av ryggen. Kollade i spegeln och insåg att jag hade liksom ett stort, rött utslag över övre delen av ryggen, från axlarna och ner i u-form. Dessutom hade jag blivit röd i u-form framtill på överdelen, men där kliade det inte.

Men det var dåtid. Nu kliar det lika jävligt på både fram- och baksidan av överkroppen, utslaget liksom vätskar sig och det tar ont. Jag misstänker (självdiagnosticerat) att det kan vara nässelutslag.

Har aldrig haft dett idigare, så jag har funderat över vad jag kan ha gjort eller ätit som jag inte tidigare varit i kontakt med, och misstänker starkt de cashewnötter jag använde i kycklinggrytan häromdagen. Nu har jag slängt det som var kvar av nötterna, men är ändå inte säker att det var de som var boven i dramat. Jag har ätit kycklinggrytan både igår och i förrgår och det började inte klia förrän i morse, och jag har aldrig reagerat på nötter tidigare.

Eftersom jag har haft gäster på middag idag, har jag inte hunnit prova att duscha svalt för att dämpa klådan. Det ska jag göra nu. (Ett tips jag f ö fick av gästerna.)

[tags]klåda, utslag, nässelutslag[/tags]