Allmänt, Foto

Utställning

Idag har jag varit på fotoutställningen jag nämnde igår! Där ställer bl a Therre ut sina foton, så man får gå och känna lusten att köpa en systemkamera… Men, det är bara att inse faktum: somliga har Det, somliga har Det inte – och med Det menar jag inte kameran, utan förmågan att ta bra och/eller intressanta bilder.

Visst beror det på kameran också, vilket resultat man får vid fototillfället. Som exempel provade jag fota med mobilkameran från utställningen, men då den kameran suger vid inomhusbilder blev det inget jag vill visa här.

Däremot kan jag visa de hyfsade utomhusbilder mobilkameran ändå ger. Visserligen inget som duger till utställning 😉 men de duger till bloggen, där jag ändå förminskar bilderna.

Mobilkameran passar till de tillfällen då jag kommer på att “jag borde haft kameran med mig”. Om jag däremot turistar eller är på fotosafari, då är det den vanliga (kompakt-)kameran som gäller.

Finessen med en kompaktkamera är att det inte är så mycket att släpa på. Visst blir det mycket bättre bilder med en systemkamera, man har helt andra inställningsmöjligheter… Men, som sagt, man ska ha Det också. Har man inte Det, så hjälper ingen kamera i världen. 😉

[tags]utställning, foto, kamera[/tags]