Utmaningar, YouTube

Tolv låtar

Jag fick en utmaning av Asta att välja ut tolv låtar som är ”jag”. Precis som hon, tyckte jag att det var alldeles för många, men när jag börjat fundera på hur många låtar jag egentligen gillat under åren, så är tolv alldeles för få.

Därför får ni tolv slumpmässiga låtar, främst från mina yngre dagar (det är väl de som format mig till den jag är idag), som inte är sorterade i någon särskild ordning. Jag gör bara länkar till DuTuben, ids inte lägga in videosnuttarna i inlägget.

Puff En Pappersdrake – Jan Malmsjö
Min allra första snyftare! Jag är svag för snyftare, det ska erkännas, och det grundades redan i tidiga barnaår (slutet av 60-talet). Hur synd är det inte om den stackars Puff som ligger ensam kvar på stranden? 🙁 (Finns tyvärr inte på YouTube så ni får den engelska versionen istället.)

Dancing Queen – ABBA
”Ooohhh, you can dance, you can ji-ive, HAVING THE TIME OF YOUR LIFE” jublade inte bara jag, utan alla andra tonårstjejer på disco runt om i världen. Vi var unga, vi var starka, och världen låg för våra fötter!

When The Levee Breaks – Led Zeppelin
Dramatisk domedagsstämning, en omgjord version av en gammal låt om en sann händelse, Robert Plants röst som bär upp det hela – men framför allt trummorna!

One – Johnny Cash
Jag vet att det här är U2:s låt, men efter att ha hört den här versionen kan jag inte annat än tro att den är skriven åt mr Cash. Vem orkar höra på Bonos ylande efter det här?

I’ll Meet You At Midnight – Smokie
En gammal favorit, som jag faktiskt sett dem spela live, utomhus, vid midnatt. Men det var inte månljust, mera åt midnattssolhållet, faktiskt. 🙂

Stormbringer – Deep Purple
Den här låten ska spelas högt, när man kör bil (alldeles för fort…) och sjunger med till bilstereon. Så enkelt är det.

Vem Tänder Stjärnorna – Eva Dahlgren
Helt underbar låt med helt underbar video.

Walking On Sunshine – Katrina and the Waves
Gladpop så det smäller om det! Woo-oohh! 😆

Smells Like Teen Spirit – Nirvana
Den här behöver inte någon närmare presentation.

Ska Vi Älska Så Ska Vi Älska Till Buddy Holly – Gyllene Tider
Mer gladpop, med den mest fantastiska av nonsenstexter: ”På väg mot nattens nirvana, slingrande på en ytterbana” o s v. Lysande! 😆

Jag Vill Vara Din Margareta – Sven-Ingvars
En självklar allsångsklassiker! Älskad av alla åldrar!

Stilla Natt – valfri röst
Den juligaste av sånger. När jag hör den här, då känner jag verkligen att det är jul! Julfriden sänker sig.

Jag skickar inte det här vidare till någon, då många redan gjort den och andra inte ids göra de utmaningar jag skickar vidare. 😉 Men OM du känner för att göra en egen lista, skriv gärna då i mina kommentarer, så kan jag kolla hos dig!

[tags]utmaning, tolv låtar[/tags]

5 kommentarer på “Tolv låtar”

  1. Jag är formad av John Blunds godnattvisa, Abbas Ring ring, Anita Lindblom, När farfar var ung, Vita duvan, Flamingokvintetten, o.s.v. Men sånt kan man ju inte ta med i en lista.

  2. Ring-ring var faktiskt en av dem som jag NÄSTAN hade med på min lista.
    Nirvana fick också stryka på foten, det var inte SÅ lätt att få fram BARA tolv.

  3. Jontas: Min är en salig blandning, på gott och ont. 😉

    Asta: Det var svårt att välja bara tolv stycken! Först gick det trögt, men när jag väl kom igång…

Kommentarer är stängda.