Allmänt, Foto, Katter

Troligen

Jag har nu våndats en längre tid, men blivit mer och mer sugen på en laptop. Nu har jag nästan bestämt mig. Kanske. Om jag inte ändrar mig igen. (Två veckor tretton dagar till lön, hur ska detta sluta?)

Den ursprungliga tanken var att köpa en bärbar som ersättning för min stationära dator. Efter diverse efterforskningar har jag kommit på att jag nog behåller den gamla trotjänaren, kompletterar med en extern hårddisk (det är alltid bra att ha kopior på sådant man vill ha kvar, t ex foton) och slår till på en s k notebook istället, d v s en minimodell av bärbar dator.

Dels är den lättare att bära, behändigare i formatet (den går ner i handväskan eller en stor jackficka!) – och så finns den i rosa… 😉 Tanken är att den ska vara lätt att ta med, men inget jag sitter framför flera timmar i sträck. Till det har jag den stora datorn.

Jag har provpetat lite på ett par olika små rackare idag och är väldigt sugen… Men, eftersom jag är lika velig som vanligt så har jag a) inte bestämt mig riktigt ordentligt än, och b) inte valt färg. Visst finns den i rosa, men en svart skulle vara snygg. Eller en vit. Eller – helst av allt – en röd, men den varianten finns inte än. (Nästa modell, som blir något större (och dyrare), kommer under våren och den kommer att finnas i rött.)

Rosa tulpaner
På tal om våren – jag har köpt tulpaner!

Värmesökande missil
Jag har en värmesökande missil på badrumsgolvet. Hon tycker det är långt till vår, innan rönn i blomma står.

[tags]bärbar dator, notebook, tveksam, velig, tulpaner, katt[/tags]

4 kommentarer på “Troligen”

 1. Om du nu köper en sådan där leksaksdator, så kolla om där finns portar. Och det kan vara så att där inte finns cd-rom. Väldigt mycket är borttaget. Så fråga dig vad du behöver för att datorn ska kännas komplett för dig. Något som är fiffigt är att ha extern tangentbord/mus vis usb. Och finns där port för extern bildskärm? I din ålder kan det vara svårt med liten bildskärm (bekvämlighet, inget med att du på något sätt skulle få sämre syn).

 2. Jag tror inte det finns cd-rom, men extern skärm o s v tror jag ska gå att installera. Men, som sagt, jag tänker bara ha den som ett komplement.

  En liten, lättburen dator för soffsurfning/på resor/utomhus. Googla fram ett recept på diskbänken istället för att skriva av på ett papper (alt springa mellan kök o vardagsrum) då jag inte har någon skrivare.

  Att leka med, helt enkelt. 😆

  Då kanske jag börjar blogga lite oftare. :mrgreen:

 3. Jag har ännu inte fått igång mobilbloggandet, för jag vill inte öppna en ny (Blogger-)blogg bara för det. (Intresset rann av mig tidigare, då jag insåg att det är jobbigt att skriva inlägg utan QWERTY-tangentbord. Vi får väl se om det återkommer.)

  Det lutar åt att det blir en leksaksdator. Verkligen. Om jag inte hinner ändra mig innan lön.

Kommentarer är stängda.