Allmänt

Sommarregn

Helt plötsligt, mitt i vintern, känner jag en längtan efter sommarregn. Ljudet av regndroppar som smattrar mot löven, doften från den regnvåta marken… Jag blir lite knäpp ibland, jag vet. 😉

Igår raggade jag upp C och släpade med henne till GK:s i M, en betydligt mindre variant av Gekås i Ullared. Där shoppade jag loss för fantastiska 150 kronor, och fyllde behoven av bl a tvättmedel, schampo och hushållspapper. Så kan man också tillbringa en lördag mitt i vintern, och före lön.

Dagens shopping blir på Konsum: mat åt människor och djur ska inhandlas för de kronor som finns kvar på kontot. Januari är en lååång månad, speciellt när man sprättar iväg mycket pengar redan före jul. Då dröjer det länge innan januarilönen kommer som en räddande ängel. Och det är samma visa varje år – att jag aldrig lär mig! *skakar ilsket på huvudet*

Trots mager kassa kan jag ändå, med hjälp av diverse extrapriser, laga ”ordentlig” mat*. Idag tänkte jag se om det finns någon benfri kottlettrad (ett av veckans extrapriserbjudanden) kvar, annars kanske jag lyxar till det och köper en bit färdiggrillad karré** som jag kokar potatis och gör sås till. Lite sallad eller djfr gröns som kronan på verket – så står maten på bordet!

Eller också blir det något helt annat, det beror på vad jag hittar i affären. Jag kan hinna ändra mig flera gånger. Det blir i vilket fall som helst ananaspaj till efterrätt, då jag har en burk creme fraiche i kylen som jag måste använda idag.

Jo, jag vet, jag är så himla tråkig idag. Pratar mat = hungrig, dessutom har jag en spännande bok på gång.

[tags]söndag, middagstips[/tags]

*) D v s inte bara te & smörgås, eller fil & flingor.

**) Det finns billigare alternativ till mat, men det är snabblagat när karrén är färdiggrillad. 😉

2 kommentarer på “Sommarregn”

  1. Själv önskar jag mig ljudet av fallande snö. Ja, när alla ljud dämpas av snö. Här hör man nu bara spårvagnstjut.

Kommentarer är stängda.